background img
banner
banner

Έμφαση στην ιστορία και τον αγροτικό τομέα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ –ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙ, ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥΣ

Η πρώτη επίσημη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως εν ενεργεία Πρωθυπουργού, στα Καλάβρυτα, ανοίγει το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών εκτός Αττικής, στα πλαίσια των επικείμενων εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί την Αχαΐα περιοχή… γούρικη καθώς στις 22 Νοεμβρίου του 2022 ο Πρωθυπουργός είχε ανοίξει την προεκλογική περίοδο επισκεπτόμενος πρώτα την πόλη του Αιγίου.

Το 2023 βέβαια η προεκλογική περίοδο ήταν μακρά καθώς είχαμε και την τραγωδία των Τεμπών η οποία καθυστέρησε την εκλογική διαδικασία.

Τα Τέμπη βέβαια έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα για τα καλά και αναμένεται να αποτελέσουν κεντρικό ζήτημα και για αυτές τις εκλογές αν και η κυβέρνηση διαθέτει σήμερα ανανεωμένη, ισχυρή, αυτοδύναμη, εντολής διακυβέρνησης για μια τριετία ακόμη…

Στο Μέγα Σπήλαιο

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεκινά από τις 9:30 το πρωί σήμερα στο Μέγα Σπήλαιο, στις εγκαταστάσεις της κορυφαίας οινοποιητικής και αποσταγματοποιίας Cavino της οικογένειας Αναστασίου του Αιγίου και το Κτήμα στο παλαιό Καθολικό της Ι.Μ. Το θέμα της πρωτογενούς – αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης θα είναι κεντρικό σήμερα καθώς και ο επίλογος της περιοδείας, στις 14:30 το μεσημέρι προγραμματίζεται να γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού (ΑΓΣ) Καλαβρύτων μετά από πρόσκληση του προέδρου Παύλου Σατολία ο οποίος είδε τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου κατά την περίοδο των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου όπου θα ενημερωθεί από την διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Ανίτα (Αναστασία) Κουμούση για το έργο ανάδειξης των αγιογραφιών της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας. Τον Πρωθυπουργό θα υποδεχθεί ο Καθηγούμενος της Μονής π. Καλλίνικος Αποστολόπουλος με την αδελφότητα της Μονής.

 

Φόρος τιμής για το Ολοκαύτωμα

Εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Σφαγής των Καλαβρύτων και να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα του μουσείου το οποίο μάλιστα εξαιρέθηκε από το σχέδιο των υποχρεωτικών συγχωνεύσεων δημοτικών κοινωφελών οργανισμών.

Μετά το Μουσείο ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Δήμαρχο των Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο σε μια 10λεπτή συνάντηση στο νέο Δημαρχείο στην πλατεία Πετμεζαιών όπου η τοπική Δημοτική αρχή θα του παραδώσει και υπόμνημα με αιτήματα στα οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί το έργο της ανακατασκευής – αναβάθμισης της οδού Πούντα Καλάβρυτα, το θέμα της αποκατάστασης των καταπτώσεων στον Βουραϊκό, με την προοπτική το τρενάκι και περάσει ακόμη και στην διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον ανοίξει αυτή η ατζέντα από την Κυβέρνηση. Το θέμα του τρένου αφορά και την επέκταση της γραμμής στον άξονα Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο.

Για τις 11:00 πμ. έχει προγραμματιστεί ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο καφέ Montana. Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα περάσει για προσκύνημα από τον Τόπο Εκτέλεσης των Καλαβρυτινών από τους Ναζί στις 13/12/1943 και θα ακολουθήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων όπου μέσα στον επόμενο μήνα επανεκκινούν τα έργα της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μετά το Χιονοδρομικό το πρόγραμμα κλείνει με την επίσκεψη στην πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΑΓΣ Καλαβρύτων).

Είχε δοθεί υπόσχεση από το Αίγιο

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει και προεκλογικά πέρυσι μετά το Αίγιο, να βρεθεί στα Καλάβρυτα ως αποκλειστικό προορισμό αφού μετά θα επιστρέψει Μαξίμου. Από την Κυριακή για την επίσκεψη στα Καλάβρυτα έχει καταλύσει 15μελής ομάδα με μέλη της ασφάλειας και του εκλογικού – επικοινωνιακού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου.
Τον σχεδιασμό της επίσκεψης έχει ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Καλαβρυτινός στην καταγωγή Αθανάσιο Κοντογιώργης ο οποίος πρόσφατα, κατά την 25η Μαρτίου, δέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου αλλά και του κ. Σατολιά.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να δώσει στον πρωτογενή τομέα και την απασχόληση των νέων στην ύπαιθρο καθώς τα περισσότερα ερωτήματα που θα τεθούν θα αφορούν τον πρωτογενή τομέα και θέματα αξιοποίησης πλουτοπαραγωγικών πηγών με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr