background img
banner
banner

Το μουσικό ταξίδι βαθμολογήθηκε με «10»!

ΔΥΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με άριστα «10» βαθμολόγησαν οι θεατές τη μουσική συνάντηση των δύο σχολείων της Αχαΐας, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, που για δύο ξεχωριστές βραδιές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ογδόντα παιδιά, της Πέμπτης και της Έκτης τάξης, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου τους στη μουσική, Άγγελου Παπαγγελόπουλου, καθοδήγησαν το κοινό στα μονοπάτια της πανδαισίας που γεννιέται από το άγγιγμα της μουσικής του Μάνου Χατζηδάκι με την ποίηση του Νίκου Γκάτσου.

Ένα μουσικό ταξίδι δύο ημερών, στις 17 και στις 24 Απριλίου, που άγγιξε την ψυχή των θεατών και καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αίγιο. Τα παιδιά, προσέγγισαν με αγάπη και σεβασμό την ποίηση του Γκάτσου και την απέδωσαν με μια μοναδική ευαισθησία και μελωδικότητα. Οι υπέροχες φωνές τους και η πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση έδωσαν πνοή στα διαχρονικά τραγούδια των αγαπημένων δημιουργών και συνεπήραν το κοινό. Τις μουσικές βραδιές άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι διευθυντές των σχολείων, ο Χρήστος Μαράντης από το 10ο δημοτικό Αιγίου και ο Γιάννης Γαλανόπουλος από το 10ο δημοτικό Πατρών, οι οποίοι και δεν σταμάτησαν να δέχονται συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά του Αιγίου αφιερώθηκε στον αείμνηστο Μένιο Κουτρόπουλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση του Αιγίου, συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μαράντη στον Μένιο Κουτρόπουλο, που έφυγε πρόσφατα και εντελώς αναπάντεχα από τη ζωή και στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η συγκεκριμένη μουσική βραδιά. Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο κ. Μαράντης, «ο Μένιος Κουτρόπουλος, επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ο δημοτικού σχολείου Αιγίου, διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του και τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr