background img
banner
banner

Οδοντωτός: Περιπετειώδης η επιστροφή το πρωί της Μ. Τρίτης στις ράγες

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Μετ εμποδίων ξεκίνησε η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού το πρωί καθώς στο πρώτο δρομολόγιο που ξεκίνησε το πρωί της Μ.Τρίτης 30 Απριλίου, μετά από 64 μέρες, καθυστέρησε να φτάσει στα Καλάβρυτα λόγω της πτώση ενός πλατάνου.

Το τρένο αναχώρησε στις 9.52 πμ. από Διακοπτό και, λίγο πριν φτάσει στην πόλη των Καλαβρύτων, ο μηχανοδηγός ενημέρωσε ότι ένα πλατάνι είχε φράξει τη γραμμή. Υπήρξε καθυστέρηση μισής ώρας περίπου έως ότου η γραμμή καθαριστεί από το δέντρο. Στο δρομολόγιο επέβαιναν περί τους 50 τουρίστες.

Η πτώση του δέντρου έγινε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο φαράγγι. Οι πλάτανοι στην περιοχή αντιμετωπίζουν τη γνωστή ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους η οποία αδυνατίζει και στην πορεία καταστρέφει το δέντρο. Κανονικά έγινε πάντως επόμενο  δρομολόγιο, με το τρενάκι γεμάτο από τουρίστες.

Το… μαγικό εισιτήριο  

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ο Οδοντωτός θα κάνει δεκάδες δρομολόγια καθώς μεσολαβεί και η αργία – απεργία της Μ. Τετάρτης 1ης Μαΐου.

Το τρενάκι θα ακινητοποιηθεί αύριο Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου εξαιτίας της συμμετοχής των μηχανοδηγών στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Για να επιστρέψει τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή με τρία δρομολόγια, καθημερινά από Διακοπτό, με αναχώρηση ώρες 9:52 πμ., 12:17 μμ. και 15:07 και επιστροφή ώρες 11:04 πμ., 13:37 και 16:45 από τα Καλάβρυτα.

Το Μ. Σάββατο 4 και την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου προστίθενται άλλα δύο δρομολόγια, ώρες 13:39 από Διακοπτό, με επιστροφή 15:04 από Καλάβρυτα και 16:48 από Διακοπτό με επιστροφή 18:41 από Καλάβρυτα. Τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από το Πάσχα, τα δρομολόγια θα είναι πέντε, έως και τα τέλη Μαΐου, λόγω αυξημένης ζήτησης από εκδρομείς αλλά και οργανωμένα γκρουπ από γραφεία ταξιδίων.

Φωτό: Αλέξης Λεχουρίτης

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr