background img
banner
banner

Παρέμεινε στη National League 2 ο Αστέρας Τέμενης μετά από ένα δραματικό παιχνίδι (57-52) | ΦΩΤΟ

ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Mετά από έναν επεισοδιακό αγώνα με ένταση, πάθος και πολλές διακοπές, ο Αστέρας Τέμενης επικράτησε στον τρίτο τελικό των πλέι οφ του Αργοναύτη Νέας Κίου 57-52 και θα δώσει το “παρών” και στο επόμενο πρωτάθλημα της National League 2. Στο κατάμεστο από 500 φιλάθλους και των δύο ομάδων (150 ήρθαν και από τη Νέα Κίο) κλειστό γυμναστήριο Αιγίου παίχτηκε η τελευταία πράξη του …δράματος ανάμεσα σε δύο ομάδες που σε 40 αγωνιστικά λεπτά έπαιξαν όλη τη χρονιά με την αιγιώτικη ομάδα να είναι τελικά αυτή που χαμογέλασε και τους φιλοξενούμενους να αποχαιρετούν την κατηγορία.

Το παιχνίδι κράτησε σχεδόν τρεις ώρες (!) αφού υπήρχαν πολλές διακοπές, η μεγαλύτερη σχεδόν 20΄ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κατσένη των φιλοξενουμένων 8΄ πριν τη λήξη που υπέστη εξάθρωση ωμοπλάτης, ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδού των δύο ομάδων. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν στο γήπεδο λειτούργησε άψογα και δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση. Στο ματς είχαμε δύο αποβολές με ντισκαλιφιέ, μία για κάθε ομάδα (Ρούζιος, Πέτροβιτς), πολλές τεχνικές ποινές εκατέρωθεν και μεγάλη αστοχία, κάτι που μαρτυρά άλλωστε και το τελικό σκορ.

Η δύναμη και το πάθος για τη νίκη όμως “ξεχείλιζαν” και γίναμε μάρτυρες ενός από τους πιο συγκλονιστικούς και δραματικούς σε εξέλιξη αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Αίγιο. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, έστω και στα σημεία, αφού ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με τη διαφορά να φτάνει δύο φορές και στους εννέα πόντους και σε γενικές γραμμές άξιζε τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία.

Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί και δάκρια χαρά από τους νικητές που έγιναν ένα κουβάρι ενώ απειλήθηκαν και νέα επεισόδια που δεν πήραν διαστάσεις λόγω της παρέμβασης της αστυνομίας.

Ξενούλης: “Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον φίλαθλο κόσμο”

Ο Αριστείδης Ξενούλης έζησε με μεγάλη ένταση το παιχνίδι και μετά τη λήξη εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος. Μάλιστα προς το τέλος των δηλώσεών του ο προπονητής του Αστέρα δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκριά του:

“Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους παίκτες μας που ήταν ήρωες. Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον Αστέρα που τα κατάφερε σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία που έπεσαν οι τέσσερις από τις 12 ομάδες. Νομίζω ότι το αξίζαμε γιατί χάσαμε τα πλέι οφ για μία ήττα, αυτή που κάναμε εδώ από τους Γαργαλιάνους. Συγχαρητήρια στον συγκλονιστικό κόσμο που γέμισε το γήπεδο και η συμβολή του ήταν καθοριστική. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τον Κώστα Μπαλτζώη που ήταν πάντα δίπλά μου όλη τη χρονιά”, είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Αστέρα Τέμενης.

Δεκάλεπτα: 18-14, 36-28, 43-43, 57-52.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ξενούλης): Βουρνάς 10(1), Σακελλαρόπουλος 13(3), Καραγγελής 4, Τσουλέας, Γκάτζιος 7, Μπίρμπας 2, Πέτροβιτς 14(2), Σταθακόπουλος 7, Δούβος, Τσιμπούκης.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Μιχαλόπουλος): Κωνσταντίνου 10(2), Πούλος, Πουλιόγλου 1, Ρούζιος 7, Πρεδάρης 13(2), Μιχόπουλος 5(1), Κατσένης 3, Σαρηγιάννης, Φλεβάρης, Λυμπερέας 8, Μιχαλόπουλος 5.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr