background img
banner
banner

Από τη Μ. Τρίτη επιστρέφει στη γραμμή το τρενάκι

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 65 ΜΕΡΕΣ…

Σήμερα Μ. Δευτέρα, αναμένεται να δοθεί και τυπικά από τον ΟΣΕ το «πράσινο φως» για την επιστροφή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στις ράγες η οποία προσδιορίζεται μάλιστα να γίνει, με ανακοίνωση της Hellenic Train, από την Μ. Τρίτη 30 του μηνός.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ολοκληρώθηκε παρέμβαση του ΟΣΕ με καθαρισμούς και αποκαταστάσεις στο τμήμα μετά το 4ο χιλιόμετρο, από τη Στάση στα Νιάματα, έως και τα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Protionline.gr κατά την επιθεώρηση δεν εντοπίστηκαν προβλήματα με κατολισθήσεις πάνω στη γραμμή ενώ σήμερα Μ. Δευτέρα το πρωί, αναμένεται να γίνει και δοκιμαστικό δρομολόγιο.

Όπως έχει ήδη αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, εδώ και ένα 15ήμερο έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί στο τμήμα από το Διακοπτό έως και τα Νιάματα όπου έχουμε τις σοβαρές κατολισθήσεις εδώ και ένα εξάμηνο.

Τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ήταν ήπιας μορφής ενώ εικόνα πλήρους σταθεροποίησης, στα πρανή στην περιοχή των κατολισθήσεων προς Διακοπτό, έχει σχηματίσει τόσο το Πανεπιστήμιο Πατρών με τους γεωλόγους που κάνουν τη μελέτη για τις αποκαταστάσεις όσο και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το τρενάκι επιστρέφει με ασφάλεια λίγο πριν το Πάσχα και ενώ μεσολάβησαν πάνω από δύο μήνες, από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τα δρομολόγια διακόπηκαν μετά από μεγάλη κατολίσθηση, με ακινητοποίηση συρμού μέσα στο φαράγγι. Το τελευταίο διάστημα, με πρωτοβουλία και πιέσεις της αχαιής Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, έχει «κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι» σε σχέση με την υλοποίηση ευρείας κλίμακας αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή των καμένων της Δ.Ε. Διακοπτού ενώ και ο ΟΣΕ, στο τμήμα της γραμμής, παραλαμβάνει ην προμελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών με μια σειρά από εκθέσεις για αποκαταστάσεις με στόχο και την «άμυνα» του τρένου από φυσικές καταστροφές που αναμένονται στο μέλλον εξ αιτίας τις κλιματικής.

Η ζημιά που έχει υποστεί ο ΟΣΕ από την κακοκαιρία Daniel στο τμήμα της σιδηροδρομικής ΠΑΘΕ Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη γι αυτό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μοναδικό τουριστικό τρενάκι Διακοπτό – Καλάβρυτα, οχυρώνεται με σειρά μελετών και προγραμματισμό έργων ενίσχυσης της αντοχής της γραμμής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr