background img
banner
banner

Καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, αλλά αποζημίωσαν το κοινό για την υπομονή του

Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί την Κυριακή το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο Γ. Παππάς, για να ενημερώσει τους 400 περίπου θεατές, ότι η κωμωδία του Αριστοφάνη “Βάτραχοι”, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Λαζόπουλο, την Φιλιππίδου και τον Πιατά, θα αργήσει να ξεκινήσει.

Καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τα φωτιστικά και τα ανταλλακτικά βρίσκονταν καθ’ οδόν, είπε στο κοινό ο “Αισχύλος”, ζήτησε την κατανόηση του, αλλά υποσχέθηκε “αποζημίωση”.

Το έργο ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, οι θεατές περίμεναν υπομονετικά, είδαν τους “Βατράχους” και γέλασαν κυρίως με την απολαυστική Σοφία Φιλιππίδου, που έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας.

Όσοι δεν πήγαν οργανωμένοι πάντως με μαξιλάρι και κάθισμα, έφυγαν πιασμένοι από το θέατρο, εξαιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας που υπεβλήθησαν, με αφορμή τη βλάβη, που ίσως να παρουσιάστηκε την κατάλληλη στιγμή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες και ο Λαζόπουλος καθυστέρησε να φτάσει στο Αίγιο.

Για την ιστορία οι “Βάτραχοι” παίχτηκαν για πρώτη φορά το 405 πΧ, όταν μαινόταν ο πόλεμος Αθήνας – Σπάρτης, με τον Αριστοφάνη να διακωμωδεί τους δύο τραγικούς ποιητές, τον Ευρυπίδη (Λαζόπουλος) και τον Αισχύλο (Καφετζόπουλος), που είχαν φύγει ένα χρόνο νωρίτερα από τη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr