background img
banner
banner

Θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία…

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στα θέματα που έθεσαν στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αναμένουν οι αγρότες της Αιγιάλειας – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που μαζί με συναδέλφους τους από Ωλενία, Πάτρα και Ερύμανθο, πραγματοποίησαν προχθές συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο Νίκος Παπαθεοδώρου από την πλευρά του, δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους στο υπουργείο.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την σχετική απόφαση που είχε ληφθεί στην σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων, την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Ε.Κ Πάτρας. Αντιπροσωπείες από τους αγροτικούς συλλόγους Αιγίου, Πατρών, Ωλενίας και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Ερυμάνθου συναντήθηκαν και συζήτησαν με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Παπαθεοδώρου τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών της Αχαΐας, από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις συμφωνίες που υπογράφονται στα πλαίσια της Κ.Α.Π και μειώνουν συνεχώς το εισόδημά τους οδηγώντας στον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκαν θέματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές στα αγροεφόδια, οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα και οι χαμηλές τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Ζήτησαν έργα υποδομής

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για άρδευση (φράγμα Πύρρου-Παραπύρρου, νερά Σελινούντα). Αγροτική οδοποιία, αναγνώριση του κόστους παραγωγής με εγγυημένες τιμές παραγωγού που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα εισόδημα για την αξιοπρεπή επιβίωση των αγροτών, καμία μείωση τιμής στο γάλα και στο κρέας, ουσιαστικός έλεγχος για  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος, μέτρα στήριξης στα αγροτικά προϊόντα του νομού και στην Κορινθιακή σταφίδα, με εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή και χρηματοδότηση στον ΕΛΓΑ για την έγκυρη καταβολή των αποζημιώσεων, με αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και εξόφληση οφειλόμενων αποζημιώσεων άμεσα.

Εξέφρασαν ακόμη το αίτημα για μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση του 7% υπέρ υγείας, διαγραφή προσαυξήσεων και κούρεμα για οφειλές στο δημόσιο, ΟΓΑ κ.τ.λ., καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός, να ψηφιστεί το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ.

Στο… τραπέζι και το ζήτημα των απορριμμάτων της Αιγιάλειας

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στο μείζον ζήτημα των απορριμμάτων στον δήμο Αιγιαλείας, ζητώντας ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων από τον δήμο Αιγιάλειας προς όφελος του λαού. Τέλος, οι παραγωγοί ξεκαθάρισαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα χωράφια τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε αγνά και ποιοτικά προϊόντα και θα αγωνιστούμε σκληρά για αυτό, για την δικιά μας επιβίωση αλλά και για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Ο συντονιστής κ. Παπαθεοδώρου δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση και σε κάθε αρμόδιο υπουργείο. Δήλωσε ότι επειδή προέρχεται από αγροτική οικογένεια γνωρίζει τις δυσκολίες των αγροτών και πρόβαλε την κυβερνητική πολιτική ισχυριζόμενος πως η χώρα μας είναι χρεωμένη και γι αυτό αναγκαζόμαστε να πειθαρχούμε στις αποφάσεις της  Ε.Ε, να εφαρμόζουμε την Κ.Α.Π μέσα στα πλαίσια της   παγκοσμιοποιημένης οικονομίας προβάλλοντας ως δήθεν μονόδρομο και αναγκαίο κακό την υποταγή των αγροτών σε αυτές τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν…

΄΄Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες δηλώσαμε πως περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας . Παράλληλα εκφράσαμε την θέληση μας για οργάνωση της πάλης μας ως το δικό μας μονόδρομο με προσπάθεια συντονισμού και κάλεσμα με το πλαίσιο αιτημάτων μας  προς όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νομού για κλιμάκωση των αγώνων, για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια θα μας βρει δυναμικά αντίθετους, εμάς και το σύνολο του ελληνικού λαού  που υποφέρει από τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν΄΄, επισημαίνεται από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου.

ΦΩΤΟ- ΠΗΓΗ: thebest.gr


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr