background img
banner
banner

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για τα κληροδοτήματα

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ «ΓΑΤΕΙΟΥ»

Μία νέα διαχείριση απαιτεί από τον δήμο Αιγιαλείας η μετατροπή των κληροδοτημάτων σε ιδρύματα. Μέχρι σήμερα τις αποφάσεις λάμβαναν τα δικά τους Διοικητικά Συμβούλια, ωστόσο πλέον τα Δημοτικά Συμβούλια είναι αυτά που εισηγούνται και αποφασίζουν για την δράση των ιδρυμάτων, με βάση βέβαια τους όρους των κληροδοτών.

Κάπως έτσι, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, συζητήθηκε το θέμα που έχει ανακύψει με ακίνητα του Γατείου κληροδοτήματος στην οδό Ευθυμίου Γάτου και με το αίτημα ιδιοκτήτριας καταστημάτων που είχε καθυστερημένες οφειλές 8.735 ευρώ από μισθώματα για τα έτη 2016, 2017, 2018, για ρύθμιση αυτών. Η μισθώτρια έχασε την ρύθμιση που είχε κάνει και η Οικονομική Υπηρεσία κινήθηκε για έξωση ωστόσο η ίδια αιτήθηκε να εξοφλήσει τα μισά εφάπαξ τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις, κάτι που έγινε αποδεκτό. Να σημειωθεί ότι τα μισθώματα καθορίζονται από την Διεύθυνση Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι από τον δήμο με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Γαμήλιο βοήθημα και επισκευή του κτιρίου του «Μπερούκειου»

Την ίδια στιγμή, ο δήμος έχει την εποπτεία και διαχείριση ενός άλλου κληροδοτήματος, του Μπερούκειου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του το 1987. Γι΄ αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση έγκρισης του ισολογισμού του, που αναγράφει έσοδα 94.270 ευρώ το προηγούμενο έτος και έξοδα 2.877 ευρώ, δηλαδή καθαρό κέρδος 91.383 ευρώ. Επίσης, ελήφθη απόφαση θα δοθούν από αυτό 2.500 ευρώ για γαμήλιο βοήθημα σε μία κοπέλα και 1.240 ευρώ σε λογιστή για να παρακολουθεί τα βιβλία σε ετήσια βάση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κληροδότημα του αείμνηστου ιατρού Παναγιώτη Μπερούκα, περιλαμβάνει και το διώροφο ακίνητο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μελετοπούλων και Μητροπόλεως, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Κοινωνική Ιματιοθήκη που συντηρούν Ιερά Μητρόπολη και δήμος, ενώ έχει διατεθεί και για την στέγαση σωματείων. Ωστόσο, το κτίριο παρουσιάζει σημαντικές φθορές από τον χρόνο, με τον δήμο να έχει αποφασίσει την επισκευή και ανακαίνισή του, διαθέτοντας γι’ αυτούς τους σκοπούς από το ταμείο του κληροδοτήματος, το ποσό των 20.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr