background img
banner
banner

Το Πνευματικό Κέντρο δεν είναι στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Κοινότητας…

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Ανάκληση των αποφάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού για την διάθεση του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού σε Συλλόγους της περιοχής, προβλέπει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένου ότι στις αρμοδιότητές της δεν περιλαμβάνεται η καθ’ οποιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων επί ακινήτων που έχουν περιέλθει στον δήμο ή τα διαχειρίζεται αυτός.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση, σε ό,τι αφορά την χρήση του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού, ήταν συγκεχυμένη, διότι, από την στιγμή που από τον νόμο «Καλλικράτη» προέκυψε ο δήμος Αιγιαλείας, δεν είχε διευκρινιστεί το ποιος είναι αρμόδιος να διαχειρίζεται το Πνευματικό Κέντρο. Η Δημοτική Κοινότητα είχε λάβει απόφαση ώστε να χρησιμοποιείται και από την Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, ωστόσο οι αντιδράσεις που προέκυψαν, οδήγησαν το συμβούλιο να ζητήσει από την Νομική Υπηρεσία του δήμου να αποσαφηνίσει τι ισχύει.

Όπως τονίζεται στην απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας, ΄΄κατά τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, ο τέως Δήμος Διακοπτού καταργήθηκε και καθολικός πλέον διάδοχος αυτού είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, ο οποίος και υπεισήλθε στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτού. Με τον ίδιο ως άνω νόμο και ειδικότερα με το άρθρο 83 αυτού, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του συμβουλίου της Δ.Κ. Στις δε αποφασιστικές αρμοδιότητες αυτού δεν περιλαμβάνεται η καθ’ οποιοδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων επί ακινήτων που καθ’ οποιοδήποτε τρόπο περιήλθαν στον Δήμο ή διαχειρίζεται αυτός. Συνεπώς, και κατά την άποψή μου, όχι ορθά, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού έλαβε τις με αριθμ. 52/2017 και 3/2018 αποφάσεις του, οι οποίες και θα πρέπει να ανακληθούν καθώς και οποιοδήποτε έγγραφο έχει συνταχθεί εντεύθεν και συνέπεια αυτών΄΄.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο

Ερωτηθείς σχετικά από το Protionline.gr  ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος είπε πως το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας και θα εκτιμήσει την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας. ΄΄Κατά την Νομική Υπηρεσία του δήμου, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το θέμα, από την Δημοτική Κοινότητα δεν ευσταθούν. Θα συζητήσουμε το ζήτημα σε επόμενο συμβούλιο΄΄, ανέφερε ο κ. Φερετόπουλος, αναμένοντας να προσδιοριστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr