background img
banner
banner

Απεργούν την Πέμπτη οι δικαστικοί υπάλληλοι

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Στην προειδοποιητική κλαδική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος συμμετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι Αιγιάλειας, με αποτέλεσμα, τα Δικαστήρια, την ημέρα αυτή και στο Αίγιο να παραμείνουν κλειστά. Γενικό αίτημά τους είναι η επίλυση σοβαρών προβλημάτων ή η δρομολόγηση λύσεων στα θέματα που έχουν άμεση ή και έμμεση σχέση με τις οξυμμένες, ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους.

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου Λάκης Τριανταφυλλόπουλος, ΄΄πρόκειται για μία κλαδική απεργία που πραγματοποιείται μετά από αρκετά χρόνια, στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν. Ταυτόχρονα, θα γίνει επανεκτίμηση και σχεδιασμός των περαιτέρω δράσεών μας, σε συνέχεια και κλιμάκωση της κινητοποίησης αυτής, ανάλογα και με τις όποιες απαντήσεις λάβουμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση΄΄.

Οι προσλήψεις να γίνουν… αύριο κιόλας!

Όπως τόνισε, οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν: α) Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από όλες τις προκηρύξεις και πηγές (ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ), οι οποίες καθυστερούν απαράδεκτα για πολύ πολύ καιρό, ιδιαίτερα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (προκηρύξεις 1Κ, 8Κ και 2Κ/2017), οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν… αύριο κιόλας! β) Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων. γ) Την επιτάχυνση των διαδικασιών επιμόρφωσης. δ) Την επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση και στα ποινικά κ.ά.) και ε) Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επαναλειτουργία του Λογαριασμού Αλληλεγγύης που έχει έσοδα από την αμοιβή των (Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.ά.) Γραμματέων Διαιτησιών, για την οικονομική ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Και οικονομικά αιτήματα…

Επιπλέον, οι δικαστικοί υπάλληλοι θέτουν και οικονομικά αιτήματα, ζητώντας έμπρακτη αναγνώριση των οξυμμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους. Συγκεκριμένα, διεκδικούν: (α) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας (αντίστοιχο με των Δικαστικών Λειτουργών…), στο ύψος που ήταν πριν καταργηθεί ή έστω και κατά το ήμισυ στην αρχή, ακόμα και για οποιοδήποτε άλλο ποσό! (β) Παρόμοια με αυτή των Εφοριακών ρύθμιση για να χορηγηθεί προσωπική διαφορά σε όσους διορίστηκαν από 1/11/2011. (γ) Αύξηση του ποσού που θα εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το Υπουργείο, για υπερωρίες το 2019. ΄΄Κάποτε ήταν 2.500.000€, ενώ πέρυσι ήταν 525.000 ευρώ μόνο και σχεδιάζουν να είναι και φέτος 526.000€, με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται ούτε η πραγματική υπερωριακή απασχόληση των δικαστικών υπαλλήλων, ούτε η υπεραπασχόληση φυσικά΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Ακόμη, (δ) έγκαιρη πληρωμή των οδοιπορικών για υποχρεωτικές μετακινήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων για εκτός τής έδρας τους υπηρεσιακούς λόγους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr