background img
banner
banner

Η τοποθέτηση περί ζημίας άναψε… φωτιές

ΑΝΩ… ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Φωτιές» άναψε στον δήμο Αιγιαλείας η τοποθέτηση της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρίας Παπαχριστοπούλου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ότι παρέλαβε τη διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης με παθητικό 100.000 ευρώ για το 2017, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να υιοθετήσει τέτοια πολιτική ώστε να ισοσκελίσει τα έξοδα με τα έσοδα.
Το γεγονός ότι η προκάτοχός της απουσίαζε από την συνεδρίαση για λόγους υγείας και παρόλα αυτά η νέα πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την τοποθέτηση, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, με την κ. Τσουκαλά πάντως να απαντά με αναφορά στο έργο που επιτέλεσε τα τρία χρόνια της θητείας της!

Η αντίδραση στο Δ.Σ. και η αντιπαράθεση με Βασιλακοπούλου

Η αντιπρόεδρος Διαμάντω Βασιλακοπούλου

Με αφορμή την τοποθέτησή της ως αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ, η κ. Παπαχριστοπούλου μίλησε στο συμβούλιο και για την ιδιότητά της ως προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κάνοντας γνωστό, προς έκπληξη όλων, ότι στις αρχές του καλοκαιριού που ανέλαβε, διαπίστωσε ζημιά ύψους 100.000 ευρώ το 2017 και πως στόχος της είναι να μειώσει την «ψαλίδα» ασκώντας μία πιο συντηρητική διαχείριση με εκδηλώσεις πιο χαμηλού κόστους και με περικοπές. Τα λεγόμενά της αποτέλεσαν τροφή για σχόλια και πυροδότησαν αντιδράσεις από τα υπόλοιπα παρόντα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Διαμάντω Βασιλακοπούλου και Φάνη Σπηλιόπουλο. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. πήρε τον λόγο, λέγοντας πως είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε η κ. Παπαχριστοπούλου, την στιγμή που απουσιάζει η κ. Τσουκαλά να προβαίνει σε τέτοιες αναφορές, δεδομένου ότι δεν ήταν παρούσα για να δώσει την δική της απάντηση. ΄΄Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται στο Συμβούλιο εν τη απουσία της πρώην προέδρου και χωρίς στοιχεία. Ο άλλος όταν το ακούει μπορεί να νομίζει ότι έγινε κατασπατάληση ή λάθος διαχείριση΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων στο συμβούλιο η κ. Βασιλακοπούλου.

Παπαχριστοπούλου: “Θα χρειαστεί πιο συντηρητική διαχείριση το επόμενο διάστημα”

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι επί του θέματος ο δήμαρχος δεν πήρε τον λόγο, με τον πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Μπούνια να λειτουργεί… πυροσβεστικά, την στιγμή που η αίθουσα… βοούσε, ζητώντας από την κ. Παπαχριστοπούλου να προσκομίσει παραστατικά στην επόμενη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος Μαρία Παπαχριστοπούλου

Μετά την συνεδρίαση, μιλώντας στo Protionline.gr  , η κ. Παπαχριστοπούλου επισήμανε πως όφειλε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση που παρέλαβε. ΄΄Ενημέρωσα το Σώμα για τα οικονομικά δεδομένα που βρήκα, γεγονός που με αναγκάζει να προχωρήσω σε μία συντηρητική διαχείριση με επιλογή πιο οικονομικών εκδηλώσεων, με περικοπές λειτουργικών εξόδων και εάν χρειαστεί, με μείωση προσωπικού΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: ΄΄Έχω δική μου στοχοθεσία και πρώτος στόχος είναι να εξαλείψουμε την ζημία ώστε να λειτουργούμε από μία υγιή βάση΄΄. Η κ. Παπαχριστοπούλου έκανε λόγο στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης για ζημία 100.000 ευρώ το 2017 και για συνολικές υποχρεώσεις μέχρι τις αρχές καλοκαιρνιού που ανέλαβε, που φτάνουν τις 150.000 ευρώ.

Μαρία Τσουκαλά: ΄΄Θα έπρεπε να κάνει σχεδιασμό και όχι λογιστική΄΄…

Ιδιαιτέρως ενοχλημένη από την τοποθέτηση της κ. Παπαχριστοπούλου, δήλωσε η κ. Τσουκαλά. Ερωτηθείσα από την «Π» είπε ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε αντιπαράθεση με την νέα πρόεδρο, κάνοντας γνωστό πως έχει ζητήσει να της δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, ούτως ώστε να γνωρίζει πώς ακριβώς έθεσε το θέμα.

Η πρώην πρόεδρος Μαρία Τσουκαλά

΄΄Εν τη απουσία μου και μάλιστα για λόγους υγείας, δεν περίμενα να γίνει κάποια τοποθέτηση. Και μάλιστα από μία νέα κοπέλα που υποτίθεται πως φέρει νέα ήθη, δεν περίμενα στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση στο συμβούλιο σαν πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να πει τέτοια πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ιδίως για εμένα προσωπικά που της παρέδωσα έτοιμο το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και δρομολογημένη κάθε εκδήλωση των «Οινοξενείων». Είχαμε δρομολογήσει την «Μάκινα Πολιτισμού» από πέρυσι, είχαμε σχεδιάσει ήδη μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. την τελετή έναρξης και λήξης του θεσμού. Ίσως δεν γνωρίζει ότι η πολιτική θέλει και μεγαλοψυχία΄΄, σχολίασε η κ. Τσουκαλά, επισημαίνοντας και τα εξής: ΄΄Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τι ανέλαβα εγώ το 2014 όταν εκκρεμούσαν ακόμη δικαστικές αποφάσεις ύψους 80.000 ευρώ από παλαιότερες, πριν το 2010, υποχρεώσεις και βέβαια τι επιτύχαμε μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ., αφού καταφέραμε και να αναβαθμίσουμε εκδηλώσεις και θεσμούς και να βελτιώσουμε υποδομές και κτίρια με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων»΄.

΄΄Η κ. Παπαχριστοπούλου θα έπρεπε τώρα να οργανώνεται ως προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας νέων εκδηλώσεων και όχι να κάνει λογιστική. Και βέβαια να προσέχει ώστε να μην χάνει έτοιμες χορηγίες… Αν κάποιος έχει πάθος και θέλει να επιτύχει, τα καταφέρνει και υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κοιτάζοντας μπροστά…΄΄.

Διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης

Αν μη τι άλλο, το όλο θέμα φανερώνει την διαφορετική φιλοσοφία των δύο γυναικών, πρώην και νυν της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με την κ. Τσουκαλά να ανεβάζει ψηλά τον πήχη, τα κόστη αλλά και τις προσδοκίες και την κ. Παπαχριστοπούλου να επιθυμεί να ξεκινήσει από το μηδέν, με νέα οικονομικά δεδομένα, χτίζοντας την νέα ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε υγιή βάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΚΕΠΑ επιχορηγείται με ποσό 35.000 ευρώ μηνιαίως από το δήμο Αιγιαλείας και αυξάνει τα έσοδά της από τις χορηγίες και την εκμετάλλευση του υπαίθριου θεάτρου “Γεώργιος Παππάς”, αλλά και του Κινηματοθεάτρου “Απόλλων”.

Να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση στην προηγούμενη θητεία, αυτή του Θεοδωρακόπουλου, έφτανε τα 27.500 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή επί δημαρχίας Παναγόπουλου αυξήθηκε 90.000 ετησίως, αυξήθηκαν βεβαίως και οι ανάγκες.
Τέλος, όπως δήλωσε στο Protionline.gr  η Μαρία Παπαχριστοπούλου δεν γνώριζε το λόγο για τον οποίο έλειπε από το συμβούλιο η Μαρία Τσουκαλά αλλά ούτε περίμενε πως οι δηλώσεις της στο Συμβούλιο της Τετάρτης θα πάρουν τέτοια έκταση.
Τα παραπάνω βεβαίως έχουν και πολιτική χροιά και είναι απόρροια του πολύκροτου διαζυγίου Παναγόπουλου – Τσουκαλά, με το δήμαρχο να ξεκαθαρίζει τα του οίκου του, εν όψει και των προσεχών δημοτικών εκλογών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr