background img
banner
banner

Ψάχνουν ηγέτη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που βλέπουν ότι ένα πρόσωπο που θα ήθελαν να στηρίξουν όπως ο Παπακωνσταντινόπουλος, ανακοίνωσε χωρίς να λάβει υπόψη την όποια βούληση της Τοπικής Οργάνωσης τους, ανοίγουν πανιά για το άλλο πρόσωπο που θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος στην περιοχή, σε δημοτικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας το κόμμα εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων Κώστα Παπακωνσταντίνου, που είναι οικολόγος, δάσκαλος στο επάγγελμα και συνεργάστηκε τότε με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας στις εσωκομματικές τον αντίπαλο του, ορθοπεδικό Πάνο Μπερούκα, ο οποίος επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Όπως έγινε τότε, έτσι αναμένεται να γίνει και τώρα με την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια και το σημερινό Γραμματέα της Άκη Μουρίκη, να έχει τον πρώτο λόγο. Ο ίδιος φέρεται ως επικεφαλής της προσπάθειας να βρεθεί νέο πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταφέρει περισσότερα από ότι ο Παπακωνσταντίνου το 2014, που πήρε 10% και μόλις δύο έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, η δυναμική της κυβέρνησης θα περάσει και στις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές.

Ποιοι ενδιαφέρονται

Οι ενδιαφερόμενοι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν αυτή τη στήριξη, που σύμφωνα με πηγές δεν ασκεί βέτο για άλλες στηρίξεις, όπως οι ΑΝΕΛ και το ΚΙΝΑΛ, είναι οι παρακάτω.
Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Γραμματέας Άκης Μουρίκης, που επιμένει στις εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες βεβαίως πριν φτάσουμε εκεί, θα γίνουν σε συνεννόηση με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές. Ο Μουρίκης που ήταν και υποψήφιος βουλευτής το 2015 και χαίρει εκτίμησης από τα Όργανα του κόμματος, δεν κρύβει πως αν δε βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής, τότε θα θελήσει ο ίδιος να σηκώσει το βάρος της αναμέτρησης.
Ο Παπακωνσταντίνου όμως δεν έχει απεμπολήσει το ενδιαφέρον να ηγηθεί και πάλι, ξέρει όμως ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα από την προηγούμενη, έτσι θα περιμένει εάν προκύψει και πάλι προγραμματική σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων.

Ο Πάνος Μπερούκας τώρα κινείται ήδη προς τη συγκρότηση ανανεωτικού ψηφοδελτίου, που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική δε θα μπορούσε να αρνηθεί, βεβαίως με τον ίδιο επικεφαλής.
Τη χαλαρή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να ήθελε και ο πρώην Δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, που κινείται προς τη συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με πρόσωπα από όλους τους χώρους.
Την περίπτωση αυτή την ξορκίζουν για την ώρα στην Τοπική Οργάνωση και αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως βεβαίως δεν βλέπουν και το σενάριο η στήριξη να πηγαίνει σε πρόσωπο όπως η πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, που ενδιαφέρεται να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου.
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο νομού σημειώνουν πάντως ότι υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η στήριξη θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, πόσο μάλλον όταν οι δημοτικές εκλογές συμπέσουν με τις εθνικές, κάτι που παραμένει και το βασικό σενάριο της εκλογολογίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr