background img
banner
banner

Στο Σπλιτ της Κροατίας αντιπροσωπείες του Επιμελητηρίου

ΣΤΗΝ 1η ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Στην 1η Κοινή Διάσκεψη – Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, Πόλεων και Πανεπιστημίων, με τίτλο «ROOTS and PATHS – Past, Present and Future for the Adriatic-Ionian Region» (Διαδρομές και Μονοπάτια – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον για την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου) που διεξάγεται από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας, συμμετέχει ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.
Το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Συμμετέχουν οι χώρες που βρέχονται από την Αδριατική και το Ιόνιο, Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και η διοργανώτρια Κροατία. — στην τοποθεσία Σπλιτ.
Η διοργάνωση με τίτλο “Ρίζες και μονοπάτια – παρελθόν, παρόν και μέλλον για την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου”, που διοργανώνεται από κοινού με το Κροατικό Επιμελητήριο Οικονομίας – Επιμελητήριο Split County και τον Δήμο Σπλιτ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρωτοβουλία AI-NURECC.

Στο επίκεντρο οι “Άνθρωποι εν κινήσει”

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας και πέντε Κροατικών Υπουργείων (Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κοινοτικών κονδυλίων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Θαλάσσης, Κυκλοφορίας και υποδομές). Τα τρία φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών της Αδριατικής και του Ιονίου Μακροπεριφέρειας αντιπροσωπεύουν ένα δίκτυο περισσότερων από 120 οργανισμών και ιδρυμάτων από 8 χώρες και έχουν χαρακτηριστεί ως βασικοί φορείς στο πλαίσιο της EUSAIR με την υποστήριξη και το συντονισμό της Μόνιμης Γραμματείας της Αδριατικής και Πρωτοβουλία του Ιονίου.

Το κύριο γεγονός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, ξεκινώντας με την τελετή έναρξης και δύο συζητήσεων.
Ο τίτλος της πρώτης ομάδας είναι “Άνθρωποι εν κινήσει”, καθώς η κινητικότητα αντιπροσωπεύει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παγκοσμιοποιημένου κόσμου και έχει μεγάλη σημασία να παρακολουθείται όλες οι μορφές του καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που φέρνει μαζί του. Στο επίκεντρο θα είναι η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, οι σπουδαστές και οι τουρίστες και ο αντίκτυπος που έχει στη δομή και τα χαρακτηριστικά του ενεργού πληθυσμού, του ΑΕΠ, της παραγωγικότητας, της απασχόλησης και άλλων οικονομικών και κοινωνικών πτυχών της ζωής.

Η δεύτερη ομάδα, Περιφέρεια εν κινήσει, θα επικεντρωθεί στις δυνατότητες και τις τάσεις στην περιοχή σε διάφορους τομείς, όπως η χρηματοδότηση, οι μεταφορές και ο τουρισμός. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην εφαρμογή της ψηφιοποίησης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας ως ευκαιρία και προϋπόθεση για την εξισορρόπηση της ανάπτυξης της περιοχής. Ο κ. Τηλιγάδης θα βρίσκεται στο τραπέζι των Μεταφορών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr