background img
banner
banner

Περί παραχώρησης οικοπέδου του νοσοκομείου προς τον δήμο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΜΜΗ

Στο θέμα της παραχώρησης τμήματος οικοπέδου στα Σταφιδάλωνα, ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας – Ν.Μ. Αιγίου, στον δήμο Αιγιαλείας, με σκοπό την δημιουργία παιδικής χαράς, αναφέρεται σε διευκρινιστική επιστολή της στο Protionline.gr  η διοικήτρια του νοσοκομείου, Γιούλη Μαμμή. Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα στο Protionline.gr στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Η κ. Μαμμή, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Στο φύλλο της εφημερίδας σας την 27η Σεπτεμβρίου 2018 εμπεριέχετο ολοσέλιδο δημοσίευμα με δήλωση της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κας Βασιλικής Ψυχράμη. Το δημοσίευμα αυτό ανεφέρετο σε λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση από το (Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Γ. Ν. Ανατολικής Αχαΐας -Ν. Μ. Αιγίου) προς το Δήμο Αιγιαλείας, ακινήτου – οικοπέδου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου επί τη βάσει του άρθρου 200 του Ν.3463/06 (ΦΕΚ 114/Α/08-06-2006) κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, όπου προβλέπεται δυνατότητα παραχώρησης, μετά ή άνευ ανταλλάγματος σε Δήμους από το Δημόσιο ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ. για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Στο άρθρο φαίνεται ότι η πρωτοβουλία για την παραχώρηση αυτή να ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Αιγιαλείας και στην κα Ψυχράμη και δεν παρουσιάζεται καθόλου η αναφορά σε γεγονότα τα οποία έχουν προηγηθεί και είναι τα κάτωθι:
Προ ένα χρόνο σχεδόν υπήρξε συνάντησή μου με τον Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο όπου η συζήτηση είχε τον γενικό χαρακτήρα της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου μας προς κοινωνικό όφελος. Οι προτάσεις από την πλευρά μου αφορούσαν ακίνητα. Το πρώτο ακίνητο οικόπεδο που πρότεινα, αφορά το επί της οδού Ανδρέα Λόντου (παραπλεύρως του αρτοποιείου Καραΐνδρου) για το οποίο πρότεινα την χρήση του σαν χώρο parking για τους κατοικούντες στην περιοχή αυτή του Κέντρου που η ανεύρεση στάθμευσης αυτοκινήτων είναι πολύ δύσκολη και μόνο μέσω του Δήμου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με αυτό τον τρόπο, πρόταση την οποία υποσχέθηκε να την εξετάσει λόγω νομικών κωλυμάτων και δεύτερον το ακίνητο πρώην «Κλινική Καλαμπόκα» το οποίο κατά την άποψη μου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας για άτομα τρίτης ηλικίας, προσφέροντας ξενοδοχειακή υποδομή αλλά και ιατρική παρακολούθηση. Φυσικά αυτό απαιτεί μια πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησα την βοήθειά του για να κάνουμε σειρά επαφών με στόχο την ανεύρεση δωρητών ή και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων.

Η πρόταση του Δημάρχου αφορούσε κυρίως το συγκεκριμένο οικόπεδο για την αξιοποίησή του ως παιδική χαρά, πρόταση με την οποία συμφώνησα εξ’ αρχής και επισκέφθηκα άμεσα μαζί του το χώρο μιλώντας για τις λεπτομέρειες της αξιοποίησής του. Το θέμα για μένα ήταν αποφασισμένο το δήλωσα και στην κ. Ψυχράμη όταν με επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο, ζητώντας να βρούμε το πλαίσιο του νόμου για την παραχώρηση αυτή.

Εξεπλάγην λοιπόν όταν μετά από μακρύ χρονικό διάστημα σιωπής είδα στην δημοσίευσή σας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου η οποία σημειωτέον ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά. Το εντυπωσιακό δε ήταν ότι μέσω του συγκεκριμένου άρθρου μου υποδεικνύετο μια σειρά ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβώ και οι οποίες είναι οι προβλεπόμενες και αυτονόητες.

Επιπρόσθετα ήταν προσβλητικό να υποδηλώνεται αδιαφορία από το Νοσοκομείο και όψιμο ενδιαφέρον από την κ. Ψυχράμη για τον καθαρισμό από τα άγρια χόρτα που είχαν φυτρώσει σε ένα παραμελημένο από τον ιδιοκτήτη του οικόπεδο».
Θεωρώ ότι ανάλογες δημοσιεύσεις δεν διευκολύνουν την συνεργασία μας και δεν προωθούν του κοινούς στόχους που αφορούν την κοινωνική προσφορά που οφείλουμε στην πόλη μας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr