background img
banner
banner

Επενδυτές στο Αίγιο για την δημιουργία μαρίνας και ξενοδοχειακής μονάδας!

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μπορεί την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, να απασχόλησαν πολλά θέματα, εκείνο όμως που ξεχώρισε και ήταν το πιο ελπιδοφόρο για την Αιγιάλεια, ήταν το ενδιαφέρον επενδυτών για την δημιουργία μαρίνας και τουριστικής μονάδας, που δημοσιοποίησε ο δήμαρχος.
Όπως έκανε γνωστό ο Θανάσης Παναγόπουλος, το Σάββατο δέχθηκε την δεύτερη, μέσα σε διάστημα 15 ημερών, επίσκεψη από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο Αίγιο, δημιουργώντας μαρίνα τουριστικών σκαφών και ξενοδοχειακή μονάδα! ΄΄Πρόκειται για μία πρόταση που βρίσκεται ακόμη στα «σπάργανα» και δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι ήρθαν στο Αίγιο για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για να το συζητήσουμε, φανερώνει το έμπρακτό ενδιαφέρον τους΄΄, είπε ο δήμαρχος, κάνοντας γνωστό ότι πρόκειται για Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.

Συνεργασία με την Περιφέρεια για το θέμα

Σημείωσε ακόμη ότι θα αξιολογήσει την πρότασή τους μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι τα 10 στρέμματα από την έκταση που θέλουν να αξιοποιήσουν, ανήκουν στην Περιφέρεια. Εκτίμησε δε πως σε διάστημα δύο μηνών υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθεί η περιβαλλοντική μελέτη για την μαρίνα για να προχωρήσει η δημοπράτηση. ΄΄Βεβαίως, η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω δημοπράτησης, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Παναγόπουλος, αναφέροντας αυτή την αισιόδοξη προοπτική που υπάρχει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης παραδέχθηκε ωστόσο ότι το νέο λιμάνι δεν ήταν ό,τι πιο απαραίτητο για το Αίγιο, τονίζοντας βεβαίως ότι από την στιγμή που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται ενδιαφέρον στον δήμο για ανάλογη επένδυση, πλην όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, το ενδιαφέρον αυτή τη φορά έχει άλλη βαρύτητα…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr