background img
banner
banner

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Βαρνακιώτη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου τον Ιερό Ναό Υπαπαντής στις Καμάρες, για να πει το τελευταίο αντίο στον  Ανδρεά Βαρνακιώτη.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης,  άτομα που ήξεραν το ήθος και το ποιόν του Ανδρέα Βαρνακιώτη, ήταν όλοι εκεί για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία και όλοι είχαν ένα καλό λόγο, μια καλή ανάμνηση από το δάσκαλο, συγγραφέα, ιστορικό, φιλόσοφο και δήμαρχο.

Το “παρών” στην κηδεία του Ανδρέα Βαρνακιώτη έδωσαν ο Περιφερειάρχης  Απ. Κατσιφάρας,  ο Δήμαρχος Αιγιαλείας  Θαν. Παναγόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Αιγιαλείας  Στ. Θεοδωρακόπουλος, ο π. Δήμαρχος Αιγίου Απ. Καραφωτιάς, ο  π. Δήμαρχος Συμπολιτετίας  Δημ. Καλογερόπουλος, ο π. Δήμαρχος Διακοπτού Τ. Βασιλείου, ο π. Δήμαρχος Ερινεού Λευτ. Κληρονόμος,  ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας  Β. Χριστόπουλος, Γ. Γιοβας και Μιχ. Κυριακόπουλος, οι πολιτευτές Αγ. Τσιγκρής και Θ. Νταβλούρος,  ο πρόεδρος του  ΝΠΔΔ Αιγιαλείας  Στ. Βαρδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Χρ. Γούτος και Γρ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος ΔΗΜ. ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Β.  Σταθακάρος  και η  αντιπρόεδρος Ελισάβετ Πίκουλα Μπομποτσιάρη,  ο ιατρός Τάκης  Παπακωνσταντινόπουλος, η πολιτικός μηχανικός Χριστίνα  Αλεξοπούλου και η επίσης  πολιτικός μηχανικός Θεώνη Σταθοπούλου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Μητροπολίτη Κερνίτσης Χρύσανθου ο οποίος εκπροσωπούσε το Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ενώ το Μητροπολίτη Αμβρόσιο εκπροσώπησε ο  Πρωτοσύγκελος π. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Την ολοκλήρωση της  τελετής ακολούθησαν οι επικήδειοι  λόγοι, αρχικά της προεδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρυτων Αρχοντούλα Ρέλλα, στη συνέχεια εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αιγιάλειας Μιχ. Κυριακόπουλος διάβασε το ψήφισμα που εξέδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι  το ΔΣ Αιγιαλείας, το οποίο και συνεδρίασε εκτάκτως για το λόγο αυτό.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο τ. Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος γνώριζε τον εκλιπών από τα παιδικά του χρόνια ενώ είχαν συμπορευτεί και στην  δημοτική πολιτική σκηνή .

Τέλος ο γιος του Ανδρέα Βαρνακιώτη, Άγγελος, συντάραξε με το λόγο του, στο τελευταίο αντίο στον πατέρα του, τονίζοντας ότι ο πατέρας του δεν έφυγε νικημένος από κάποια ασθένεια  αλλά από πικρία, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως τώρα ξεκινάει κάτι καινούργιο. Μάλιστα έκανε έκκληση στη δημοτική αρχή το έργο και η τιμή της Ακαδημίας Αθηνών να αποδώσει τον τίτλο του Σύγχρονου Φιλοσόφου στον Ανδρέα Βαρνακιώτη να περάσει ως  παρακαταθήκη   στις επόμενες γενιές της Αιγιαλείας.

Κλείνοντας ο μονάκριβος γιος του Ανδρέα Βαρνακιώτη αποχαιρέτισε τον πατέρα του, λέγοντας ότι θα τον θυμάται πάντα σαν ένα φίλο και συνοδοιπόρο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr