background img
banner
banner

Επίτιμο μέλος ο Μητροπολίτης

ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ»

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι πιστοί τής Αιγιάλειας εόρτασαν και φέτος τον Άγιο Λεόντιο, καθώς εκατοντάδες ήταν εκείνοι που συνέρρευσαν τόσο στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Αίγιο όσο και στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη τού ιδρυτή της!

Προχθές (Τρίτη) στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αμβροσίου, για τον οποίο ήταν μία ξεχωριστή ημέρα, καθώς τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος», ανακηρυχθείς παράλληλα ως επίτιμο μέλος του, έπειτα από πρόσφατη ομόφωνη απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο τού εν λόγω τοπικού φορέα.

Την απόφαση ανακήρυξής του ως επιτίμου μέλους τού Συνδέσμου ανέγνωσε ο πρόεδρός του, Αναστάσιος Κατσωνόπουλος, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους το Δ.Σ. προέβη σε αυτή την πρωτοβουλία. «Με την υπ’ αριθ. 8/2018 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ανακηρύσσουμε επίτιμο μέλος τού Συνδέσμου μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο για τους κάτωθι λόγους: α) Για την πολύτιμη προσφορά του ως Αρχιμανδρίτου και μετέπειτα Τιτουλαρίου Μητροπολίτου Ταλαντίου, ως διδάσκοντος καθηγητού στις Σχολές Χωροφυλακής, καθώς και περιοδεύοντος ομιλητού ανά την επικράτεια στις έδρες των ανωτέρω Διοικήσεων, β) Για τη μεγάλη εκκλησιαστική, ποιμαντική, κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του επί 40 έτη στην τοπική μας Εκκλησία, γ) Για τους πολλούς και σθεναρούς αγώνες του διά την προάσπιση, ανάδειξη και επικράτηση εθνικών ιδεωδών και κοινωνικών αξιών, δ) Για την ένθερμη και αμέριστη ηθική συμπαράσταση – αγάπη του προς τον Σύνδεσμό μας», ανέφερε ο κ. Κατσωνόπουλος, ο οποίος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τη σχετική τιμητική πλακέτα.

Του επέδωσαν δελτίο ταυτότητος Αξιωματικού ε.α.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστράτηγος ε.α., Ευάγγελος Χριστακόπουλος επέδωσε στον Μητροπολίτη το σχετικό δελτίο ταυτότητος Αξιωματικού ε.α., λέγοντας χαρακτηριστικά πως ΄΄τόσο οι Απόστρατοι όσο και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες, ήτοι την αγάπη για την Εκκλησία και την κοινωνία, μα πάνω απ’ όλα την υπέρμετρη αγάπη για την Πατρίδα΄΄.

Εμφανώς συγκινημένος ο Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο τού Συνδέσμου «Ο Άγιος Λεόντιος» για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στα χρόνια που δίδασκε στις Σχολές Χωροφυλακής, χαρακτηρίζοντας εκείνη την περίοδο ως μία από τις καλύτερες της ζωής του. «Έχω κλείσει μέσα στην καρδιά μου την ένδοξη Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή και, βεβαίως, την Αστυνομία Πόλεων. Πάντα τιμούσα, τιμώ και θα τιμώ τους ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Από τις Σχολές Χωροφυλακής ο Θεός με πήρε, σαν ένα φύλλο που παίρνει ο αέρας στον δρόμο, και με πήγε ψηλά, γι’ αυτό και Τον ευγνωμονώ. Θέλω να γνωρίζετε πως με τη σημερινή σας κίνηση με οδηγήσατε στα χρόνια που ήταν χωρίς διοίκηση, καθώς το μόνο που έπραττα ήταν η πνευματική καθοδήγηση των ανθρώπων. Τότε που εισέπραττα χαρά, αγάπη, σεβασμό και τιμή. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, που μου προσφέρατε… ένεση ζωής και ανάμνησης μίας από τις καλύτερες περιόδους τής ζωής μου!», είπε μεταξύ άλλων.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο τού τοπικού Συνδέσμου, ο βοηθός τού Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Παπανικολάου, ο διοικητής τού Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλειος Ροδόπουλος, ο υποδιοικητής τής ίδιας υπηρεσίας Δημήτριος Αδάμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χωροφυλακής – ΕΛ.ΑΣ νομού Αχαΐας Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Κορινθίας «Η Αγία Ειρήνη» Βασίλειος Παλιακάσης, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και ΕΛ.ΑΣ «Ο Άγιος Μηνάς», υποστράτηγος Ευσταθία Γιαννιά και ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ιωάννης Σανδραβέλης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr