background img
banner
banner

Επανόρθωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου μετά τη διάψευση Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΑΛΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ

Διέψευσε την πληροφορία ότι διέταξε την καθαίρεση των ιερών εικόνων από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Το γεγονός ώθησε τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο που είχε καλέσει τον υπουργό να τοποθετηθεί επ’ αυτού, να εκδώσει νέα ανακοίνωση – επανόρθωση.Σε αυτήν ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει τη δήλωση του υπουργού στην εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα», στην οποία επισημαίνει: «Η σοβαρή καταγγελία κατά του Άδωνι ήταν να κατέβουν εικόνες. Λοιπόν πρώτον αυτό είναι τελείως ψευδές, δεν υπάρχει.

Όσοι νομίζουν ότι εγώ θεωρώ αντιαισθητικές τις εικόνες, δεν έχουν παρά να μπουν στο γραφείο μου. Είναι γεμάτο εικόνες, τις θεωρώ προστασία για μένα».

Ο Μητροπολίτης επισημαίνει πως τον ανακουφίζει ψυχικά αυτή η δήλωση του υπουργού τονίζοντας ωστόσο ότι η πληροφορία ότι ο υπουργός διέταξε να κατεβάσουν τις εικόνες προήλθε μέσα από το νοσοκομείο από αξιοσέβαστο πρόσωπο και κρίνει πως θα ήταν αναγκαία μία επιπλέον διάψευση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου την οποία και αναμένει. Ο κ. Αμβρόσιος πάντως ευχαριστεί τον υπουργό για την απάντηση και του εύχεται πάσα πάρα Κυρίου ευλογία στην κοινωνική αποστολή του.

Επισημαίνει ωστόσο ότι δεν διαφεύγει της προσοχής του το γεγονός ότι ψήφισε τον νόμο περί νομιμοποιήσεως του γάμου των ομοφυλοφίλων και τονίζει ότι προσωπικώς τον παρηγορεί η φωτογραφία που το απεστάλη, η οποία δείχνει τον κύριο Γεωργιάδη να ασπάζεται την ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, Άξιον Εστί. Καταλήγει δε λέγοντας: «΄΄Το σφάλλειν ανθρώπινον΄΄ έλεγον οι αρχαίοι Έλληνες».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr