background img
banner
banner

Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων του Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 απέτισε η μαθητιώσα νεολαία του Αιγίου το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου, με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων των Υψηλών Αλωνίων, τρεις ημέρες πριν την παρέλαση με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων (σημαιοφόρων και παραστατών), Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Έργων και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο αντιπρόεδρος Άγγελος Γαλιάτσος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης και Ελευθερία Μερνέλη κ.ά.

Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Διεύθυνση της Μαρίας Παπαγεωργίου, καθηγήτριας Μουσικής, έψαλε μοναδικά τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ήταν οι Φίλιππος Φιλίππου εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και Κωνσταντίνος Βελισσαρόπουλος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Λυκείου Αιγίου.

Και το Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο «Ηρώον»

Επίσης, οι εξυπηρετούμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ., Γιάννης Σαλαμούρας και Κώστας Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Γκιώνη, την αντιπρόεδρο Μαρία Αλεξανδροπούλου και την κοινωνική λειτουργό Αθηνά Αντωνοπούλου, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες της 25ης Μαρτίου 1821.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr