background img
banner
banner

Συγκέντρωση ενημέρωσης για τους συνταξιούχους ΙΚΑ Αιγιάλειας

ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 20 Νοέμβρη και τη συνάντηση με τον υπουργό Αν. Πετρόπολο, συνταξιούχοι ΙΚΑ της περιοχής επανέρχονται, ανοίγοντας νέο γύρο δράσεων και κινητοποιήσεων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό, όχι μόνο δεν τους ικανοποιούν αλλά τους αναγκάζουν να ξεκινήσουν νέους αγώνες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου όπου θα λάβουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Πριν από αυτό και συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη θα το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγιαλείας τους καλεί για ενημέρωση στο Ε.Κ.Α.

Όπως αναφέρεται από τον πρόεδρο του Σωματείου Στάθη Μπούνια, ΄΄η απάντηση που πήραμε από τον υπουργό, είναι: «Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δώσει ένα είδος δώρου τα Χριστούγεννα για όλους τους συνταξιούχους θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Δεν θα προχωρήσει στην περικοπή της προσωπικής διαφοράς για όσους πήραν σύνταξη πριν τον Νόμο 4387 (νόμος Κατρούγκαλου). Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές γιατί η κυβέρνηση ό,τι είναι να δώσει θα το δώσει σε όλους τους συνταξιούχους». Μετά από αυτό, καλούμε τους συνταξιούχους να μην πηγαίνουν σε δικηγόρους. Θέλουμε να καταγγείλουμε κάποιους δικηγόρους που πηγαίνουν στο Εργατικό Κέντρο και μαζεύουν 50 ευρώ για να κάνουν μαζικές αγωγές. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη και ώρα 6.00μ.μ. στο Ε.Κ.Α., για περισσότερη ενημέρωση΄΄.

Τι ζητούν οι συνταξιούχοι

Επίσης, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγιαλείας αναφέρεται: ΄΄Απαντάμε με την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 15 Δεκέμβρη. Με όπλο τον αγώνα μας να τους αναγκάσουμε. Καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ και πό 360 που είναι σήμερα. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας και των οικογενειακών επιδομάτων, άμεση απόδοση των δώρων, ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους και απαγόρευση της εμπορευματοποίησης στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας, να αποδοθούν άμεσα και χωρίς προαπαιτούμενα όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις΄΄.

Το Σωματείο βάζει λεωφορείο για Αθήνα

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο βάζει πούλμαν για μαζική μετάβαση στην Αθήνα, καλώντας τα μέλη του να κλείσουν θέση. ΄΄Πάρτε μέρος στην συγκέντρωση ενημέρωσης την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στο Ε.Κ. Αιγίου. Δηλώστε θέσεις για την Αθήνα στο τηλέφωνο 6973737624. Το πούλμαν είναι πληρωμένο από το σωματείο΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr