background img
banner
banner

Λαμπρή γιορτή που έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά! | ΦΩΤΟ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΔΙΑ- ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ένας κόσμος μαγικός, παραμυθένιος, λαμπερός, υπέροχος «ζωντάνεψε» το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά του Αιγίου, στον δημοτικό κήπο των Υψηλών Αλωνίων. Το φετινό «Πάρκο των Χριστουγέννων» δικαιολογεί απόλυτα την καλή φήμη του που φτάνει το Αίγιο σε κάθε σημείο της χώρας, κάτι που αναγνωρίστηκε από τους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην τόσο όμορφη βραδιά των εγκαινίων!

Τι να πρωτοπεί κανείς για το βράδυ του Σαββάτου… Και μπορεί η λάμψη από τα βεγγαλικά, τα φώτα και τις πολύχρωμες φιγούρες να μαγνήτισαν τα βλέμματα, η ουσία όμως, κρύβεται σε αυτό που ανέφεραν τόσο ο δήμαρχος όσο και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. Στην ζεστή ατμόσφαιρα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην επικοινωνία, στις ειλικρινείς ευχές για καλές γιορτές. Γιατί το «Πάρκο των Χριστουγέννων» του Αιγίου και φέτος καταφέρνει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά!

Με την καλαισθησία να… υπερχειλίζει, με το θέμα του που βασίζεται στο παραμύθι «Ο Καλοκάντζαρος σώζει το καλικατζαροχωριό» να αποδίδεται καταπληκτικά, τις χειροποίητες κατασκευές του Αλέξη Ασημακόπουλου να εντυπωσιάζουν και τις δράσεις να συγκινούν τους πάντες, το Πάρκο άνοιξε τις πύλες του με μία λαμπρή γιορτή.

Το άνοιγμα της γιορτής στην πόλη έκαναν οι Φιλαρμονικές Ακράτας του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Φιλαρμονική Ακράτας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Μίχαλου και η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου-Αρχιμουσικού Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, που αντάμωσαν στην Τρίγωνη Πλατεία και ανηφόρισαν προς το Πάρκο, σκορπώντας στην πόλη τη χαρά του μηνύματος των Χριστουγέννων.

Καταπληκτικές κατασκευές – Μαγικό σκηνικό

Λίγα λεπτά αργότερα, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος έκοψε την μεγάλη κόκκινη κορδέλα στην είσοδο του Πάρκου κι όλοι μαζί μπήκαν μέσα με χαρά, έτοιμοι να ανακαλύψουν αυτό τον νέο μαγικό κόσμο που κάθε χρόνο έχει κάτι καινούριο να πει, ένα νέο μήνυμα να περάσει που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο… Από την γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο συγγραφέας του παραμυθιού από το οποίο εμπνεύστηκε φέτος το Πάρκο, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος που με ιδιαίτερη εκφραστικότητα, το μετέφερε αργότερα από σκηνής. Όλοι έτρεχαν σε κάθε γωνιά του Πάρκου, να φωτογραφηθούν με τους καλικάντζαρους, να δουν τα ξωτικά, να θαυμάσουν την πανέμορφη λίμνη στην οποία δεσπόζει η εντυπωσιακή γαλάζια σφαίρα γεμάτη καλικάντζαρους, να γράψουν γράμμα στον Άη Βασίλη, να ζωγραφίσουν και να ζωγραφιστούν από την νεράιδα, να περπατήσουν στη γέφυρα, να μπουν στο ιγκλού, να γευτούν νοστιμιές από την αρτοποιία «Μπομποτσιάρης» και τα ζαχαροπλαστεία “Δημητρίου”, να κάνουν τις αγορές τους, να προσφέρουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», να ζήσουν την αρμονία στην ατμόσφαιρα της Φάτνης… Ήταν όλα τόσο όμορφα… Σαν τις σελίδες του πιο πολύχρωμου παραμυθιού που ζωντανεύει μόνο μέσα από την παιδική φαντασία, μόνο και μόνο για να δώσει χρώμα στον γκρίζο κόσμο των μεγάλων…

Με μηνύματα για την Παράδοση

Στους στόχους του Πάρκου που δεν είναι άλλοι από την αγάπη και την προσφορά, αναφέρθηκε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου. Μιλώντας για το παραμύθι είπε πως «ο δικός μας Βαγγέλης (εννοώντας τον συγγραφέα που διαμένει στην περιοχή) μιλά για τις αξίες της παράδοσης και μέσα από τους ήρωές του, μας καλεί όλους να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα παραδοσιακά». Τόνισε ακόμη πως κάθε μέρα το Πάρκο θα έχει εργαστήρια, παραστάσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις ενώ αναφέρθηκε και στο Σπίτι των Παραμυθιών που λειτουργεί από φέτος στο Πάρκο εκεί όπου τα παιδιά θα γράφουν τα δικά τους παραμύθια και από αυτά θα επιλεγεί το παραμύθι της επόμενης χρονιάς. Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους χορηγούς και κυρίως τους συνεργάτες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που εργάστηκαν γι’ αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Με έμφαση στην αγάπη και την αλληλεγγύη

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος τόνισε πως το μέλλον ανήκει σε όλους και προπάντων στα παιδιά κι εκεί στηρίζεται το Πάρκο των Χριστουγέννων. Όπως είπε, ΄΄είναι βασισμένο πάνω στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και στην θρησκευτικότητα των στιγμών. Έχουμε ένα πάρκο ξεχωριστό τα τελευταία χρόνια στο Αίγιο. Δεν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, δεν έχουμε σαν στόχο τον καταναλωτισμό αλλά να δώσουμε έμφαση στο πραγματικό νόημα των εορτών, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Οι πραγματικές γιορτές είναι όπως απόψε. Που είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι νέος και στις ψυχές και στις καρδιές όλων μας και να ξέρετε το πιο βασικό. Ότι ο πλούτος δεν είναι τα χρήματα. Κρύβεται στις καρδιές όλων μας΄΄. Τέλος ευχαρίστησε την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την κ. Παπαχριστοπούλου και τους συνεργάτες της καθώς και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Αγγελόπουλο που ήταν παρών.

Η δύναμη της συνεργασίας

Ο τελευταίος ανέφερε πως συνειδητά επέλεξε για δεύτερη χρονιά να είναι στο Αίγιο την συγκεκριμένη μέρα γιατί πιστεύει ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Παραδέχθηκε δε πως το άνοιγμα στην Πάτρα μία μέρα πριν δεν ήταν αυτό που έζησε στο Αίγιο όπου το Πάρκο του είναι κάτι ξεχωριστό, συγχαίροντας τον δήμαρχο και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΄΄Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι θα επισκεφθούν το Πάρκο των Χριστουγέννων του Αιγίου, θα μείνουν υπερευχαριστημένοι΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος, ευχόμενος τα καλύτερα γι’ αυτές τις γιορτές, με αγάπη και συνεργασία, τονίζοντας πως ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτυχθεί πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Αιγιαλείας όπως και με τους υπόλοιπους δήμους, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες προοπτικές.

Αφήγηση, θέατρο, μουσική, χορός…

Ένα παιδάκι έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η γιορτή και η νύχτα… έγινε μέρα όταν εντυπωσιακά βεγγαλικά γέμισαν χρώματα τον ουρανό! Στη συνέχεια, ως… κυρία Παράδοση, η εκπαιδευτικός Αθηνά Σκανδάμη, ανέβηκε στην σκηνή όπου μαζί με τον ταλαντούχο ηθοποιό Γεράσιμο Γιεννατά και τον συγγραφέα κ. Ηλιόπουλο, προχώρησαν στην πιο… σκανταλιάρικη ανάγνωση του παραμυθιού «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό». Τους βοήθησαν με τραγούδια και χορό, παιδιά από το Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη». Επίσης συνέπραξαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μονόλογοι.

Τη γιορτή έντυσαν μουσικά με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια η Δημοτική Παιδική-Νεανική χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Βασιλικής Νάσση και η Χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας , υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίας Γερολύμου.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 6 Ιανουαρίου με ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ. με πλούσιες δράσεις!

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr