background img
banner
banner

Η παραμυθένια διαδρομή του Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ “ΠΕΡΑΣΕ” ΓΙΑ 7Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟ “ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ” 

Με τις γιορτινές μέρες να έχουν φύγει, η ευωδία της μαγείας και του ονείρου πλανάται ακόμα στον αέρα. Η πιο αγαπημένη γιορτή μεγάλων και μικρών και η ΔΗΚΕΠΑ πρόσφερε αξέχαστες στιγμές ανεμελιάς για άλλη μία φορά. Για 7η συνεχόμενη χρονιά το ‘’Πάρκο Χριστουγέννων’’ στα Ψηλά Αλώνια άνοιξε τις πόρτες του, καθ ‘όλη την διάρκεια των εορτών, έτσι ώστε παιδιά, έφηβοι και μεγάλοι να γευτούν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Με πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες, το Πάρκο ταξίδεψε στον πολύχρωμο κόσμο των σκανταλιάρικων και πονηρών καλικαντζάρων. Την τιμητική του είχε ο Καλοκάντζαρος, ο μοναδικός ευγενικός καλικάντζαρος που υπάρχει. Ζώντας σε μία σύγχρονη κοινωνία, όπου ο εορτασμός των παραδοσιακών Χριστουγέννων φαίνεται να εκλείπει, ο Καλοκάντζαρος έβαλε στόχο να επαναφέρει την μαγεία των γιορτών και την αγάπη σε όλο τον κόσμο. Η ΔΗΚΕΠΑ, θέλοντας να τον βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο, προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους να συνεισφέρουν στην επαναφορά της μαγείας των Χριστουγέννων.

2012

Τα πρώτα παραμύθια στο Πάρκο Χριστουγέννων

Το Πάρκο των Χριστουγέννων εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στις 23 Δεκέμβρη του 2012 υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας Αιγίου. Επτά χρόνια μετά, το όραμα της ΔΗΚΕΠΑ για την δημιουργία ενός χώρου όπου οι άνθρωποι θα διασκεδάζουν και θα απολαμβάνουν τις γιορτές τους, έχει γίνει πραγματικότητα. Το πάρκο δεν είναι απλώς μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, αλλά ένας θεσμός που έχει αγαπηθεί και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από τον κόσμο. Από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του ‘’Χριστουγεννιάτικου Χωριού’’ μέχρι σήμερα, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, face painting, διάφορα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα, ενώ ζογκλέρ, ξωτικά, νεράιδες και παραμυθένια όντα ζωντανεύουν και μας καλούν στον μαγικό τους κόσμο. Το Πάρκο φιλοξενεί επίσης την ‘’Στέγη της Αγάπης’’ όπου γίνονται οι κοινωφελείς δραστηριότητες της προσφοράς τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων (Κοινωνικό Φαρμακείο).

2013

Το 2013 το Πάρκο ταξίδεψε στον κόσμο των πειρατών και στην αναζήτηση σεντουκιών που κρύβουν μαγικούς χαμένους θησαυρούς, μέσα από τις εκδηλώσεις των “Πειρατών της Ζαχαροπλαστικής” και “Του Παραμυθοσέντουκου των Χριστουγέννων’’. Εθελοντικές δραστηριότητες όπως το bazaar για το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, ‘’Το κελάρι της Αγάπης’’, ‘’Η Κιβωτός των παιχνιδιών’’ έσπειραν την χαρά σε όσους έχουν ανάγκη.

2014

Νέοι ήρωες στολίζουν κάθε χρονιά το ‘’μικρό χωριό’’

Οι γιορτές του 2014 μας μετέφεραν στο παραμύθι του E.T.A Hoffman ‘’Ο Καρυοθραύστης, ο Βασιλιάς των Ποντικών’’ υπό την συνοδεία των μουσικών ήχων του μεγάλου Chaikovsky. Ο ονειρικός κόσμος της Κλάρας ξετυλίχθηκε μέσα από την επική μάχη του Πρίγκιπα και του Ποντικοβασιλιά, ενώ οι νεραΐδες των ζαχαρωτών στόλισαν με μαγεία το Πάρκο. Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη και τα γράμματα που έριξαν μικροί και μεγάλοι στο ταχυδρομείο του, ζέστανε την ατμόσφαιρα του ‘’Πάρκου των Χριστουγέννων”. ‘’Το Εργαστήρι των Ξωτικών’’ έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να βοηθήσουν τα ξωτικά σε διάφορες δραστηριότητες ενώ το ‘’Λιχουδόσπιτο’’ και το ‘’Λιχουδοτροχό της Τύχης’’ με τις νοστιμότατες λιχουδιές γλύκανε τον ουρανίσκο τους. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο, έβαλαν τα καραβάκια τους στην λίμνη του Πάρκου για να ταξιδέψουν στην χώρα του παραθυριού.

2015

Την χρονιά 2015 επισκέφθηκε το Πάρκο η ‘’Βασίλισσα του Χιονιού’’ σκορπώντας κρύο σε όλο το πάρκο. Το παγερό βλέμμα της δέσποζε στην λίμνη με τους ανθρώπους να δέχονται το κέρασμα της ζεστής σοκολάτας για να ζεσταθούν. Την νύχτα, ο φωτεινός και λαμπερός δρόμος έδωσε μία νότα ζεστασιάς και θαλπωρής. Η χρονιά αυτή ήταν πολύ σημαντική, καθώς το δρώμενο αναγνωρίστηκε σε όλη την Ελλάδα και καλύφθηκε από πολλά μέσα, όπως η εφημερίδα ‘’Το Έθνος’’, το ‘’Star’’, το ‘’Achaia Channel’’,το ‘’Ionian Channel’’.

2016

Το 2016 το “Πάρκο των Χριστουγέννων’’ υποδέχτηκε τον Μολυβένιο Στρατιώτη και την Μπαλαρίνα με μία ξεχωριστή παρέλαση από μολυβένια στρατιωτάκια σε όλο το μήκος της Τρίγωνης Πλατείας μέχρι τα Ψηλά Αλώνια. Τα λευκά μπαλόνια που πέταξαν στον ουρανό και τα βεγγαλικά που άπλωσαν τον ήχο τους παντού, σηματοδότησαν άλλη μία επιτυχημένη χρονιά με μαγικούς ήχους και παραμυθένιες δραστηριότητες.

2017

Το 2017 το Πάρκο ‘’ζωντάνεψε’’ το παραμύθι ‘’Το Θαυμαστό Ταξίδι του Γενναίου Χιόνη’’ που γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση από την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κατερίνα Μουρίκη και παίχτηκε από την ‘’Θεατρική Έκφραση Αιγίου’’ στον ‘’Κινηματογράφο Απόλλων’’. Η Ελπίδα θέλοντας να σώσει τον ήλιο από την υπερβολική λάμψη του εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ξεκίνησε ένα ταξίδι με τον Χιόνη για να βρουν το Ρυθμιστή του Κλίματος. Η Νεράιδα του Νότου Αουρόρα Αουστράλις και η Νεράιδα του Βόρειο Πόλου Αουρόρα Μπορεάλις τους βοήθησαν να βρουν το δρόμο. Μέσα από τους μουσικούς ήχους των Φιλαρμονικών Ορχηστρών του Αιγίου, της Ακράτας και της Αιγείρας διαδόθηκε ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας, συμπόνιας και περιβαλλοντικής προστασίας.

2018

Το παραμύθι συνεχίστηκε με τον ‘’Καλοκάντζαρο να σώζει το Καλικαντζαροχωριό’’

Σε αυτές τις γιορτές, διαδραματίστηκε άλλη μία σημαντική ιστορία για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο με κύρια θεματική την επαναφορά της μαγείας των Χριστουγέννων, που εκλείπει στις μέρες μας, από τον πιο ευγενικό και καλοσυνάτο καλικάντζαρο, τον Καλοκάντζαρο. Με την βοήθεια του παιδικού του φίλου, Μανώλη, που γνώρισε κάποτε στο δάσος και με τους αρχηγούς των καλικαντζάρων, βοήθησε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν την αξία των διακοπών και να γιορτάζουν όπως παλιότερα τα παραδοσιακά Χριστούγεννα.
Το ‘’Πάρκο των Χριστουγέννων’’ εμπνεύστηκε αυτήν την φορά από το ομώνυμο παραμύθι του Αιγιώτη συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, ‘’Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό’’. Οι φιγούρες του παραμυθιού έλαβαν μορφή μέσα από τα χέρια του ταλαντούχου εικαστικού Αλέξη Ασημακόπουλου, ο οποίος συνεργάστηκε για πέμπτη φορά με την ΔΗΚΕΠΑ στην προσπάθεια δημιουργίας αξέχαστων και παραμυθένιων οικογενειακών στιγμών. Τα λαμπερά εγκαίνια της 15ης Δεκεμβρίου σηματοδοτήθηκαν με πυροτεχνήματα, τις μελωδίες των Φιλαρμονικών Ορχηστών Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, οι οποίες παρήλαυναν από την Τρίγωνη Πλατεία μέχρι τα Ψηλά Αλώνια, την αναπαράσταση του παραμυθιού στην οποία συμμετείχε και ο συγγραφέας του και με την γαλάζια σφαίρα της αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος να δεσπόζει. Μουσικές, χορευτικές και εικαστικές δραστηριότητες δέχτηκαν για άλλη μία χρονιά την συμμετοχή των μικρών φίλων. Τα γράμματα του Άγιου Βασίλη εκπληρώνουν νέες ευχές, ενώ ο ίδιος θα περιμένει τους πάντες για να δημιουργήσει τα πιο ζεστά χαμόγελα. Επίσης, λειτούργησε και το ‘’Σπίτι των Παραμυθιών’’, όπου τα παιδιά μετατρέπονται σε δημιουργοί γράφοντας τα δικά τους παραμύθια, μία πρωτοβουλία από τον συγγραφέα κ. Ηλιόπουλο.

Το ταξίδι του “Πάρκου των Χριστουγέννων” θα συνεχιστεί, αφού το “Παραμύθι των Χριστουγέννων” έχει γίνει θεσμός για τη ΔΗΚΕΠΑ και τον δήμο Αιγιαλείας, με το δήμαρχο να εύχεται στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, να δώσει στο Πάρκο μεγαλύτερη προοπτική και δυνατότητες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr