background img
banner
banner

Αγωγές όπως οι Αιγιαλείς!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ… ΑΙΓΙΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Οι μισοί εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πάτρας έχουν έρθει στο Αίγιο για την κατάθεση αγωγών με σκοπό την διεκδίκηση των αναδρομικών 13ου – 14ου μισθού που έχουν κοπεί από το 2013!
Ακολουθούν έτσι το παράδειγμα των συναδέλφων τους της Αιγιάλειας που, μετά τις έγκαιρες ενέργειες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, διεκδικούν επιστροφή των αναδρομικών μέσω ομαδικών αγωγών που κατατέθηκαν διαμέσου του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου.
Ο κ. Μπέσκος συνεργάζεται με τον Σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής, το παράδειγμα του οποίου, όπως φαίνεται, επιθυμούν να ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί τους της Πάτρας, δεδομένου ότι ο αντίστοιχος Σύλλογος της αχαϊκής πρωτεύουσας, δεν έχει λάβει τέτοιου είδους πρωτοβουλία.
Όπως κάνει γνωστό ο κ. Μπέσκος, ΄΄συζητήθηκε στο ΣτΕ στην ολομέλεια η υπόθεση που αφορά τα δώρα και τα επιδόματα. Η παραπεμπτική απόφαση που εκδόθηκε από το τμήμα του ΣτΕ ήταν υπέρ της αντισυνταγματικότητας της κατάργησης. Εφόσον η απόφαση της ολομέλειας είναι θετική, υπάρχουν νομικά ζητήματα πολύ ενδιαφέροντα που άπτονται του θέματος της αναδρομικότητας. Η προηγούμενη απόφαση του ΣΤΕ για ένστολους την περιόρισε σε όσους είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι την έκδοση της απόφασης κάτι που ίσως αποτελεί και πρόκριμα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται για θετική εισήγηση δεν ανταποκρίνονται στη νομική πραγματικότητα καθώς μετά την αλλαγή κανονισμού λειτουργιάς στο ΣτΕ δεν διατυπώνονται εισηγήσεις υπέρ ή κατά του νομικού θέματος που εξετάζεται σε υπό κρίση υπόθεση΄΄.
Υπενθυμίζεται ότι από την Αιγιάλεια, οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει ομαδικές αγωγές ανέρχονται σε 348, εκ των οποίων 48 αναπληρωτές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr