background img
banner
banner

Τιμήθηκαν οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ π.ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Με προσκεκλημένο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Δορμπαράκη που ανέπτυξε το θέμα «Όλους σαν ένα… Η πνευματική παρακαταθήκη τού Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου», συνεχίστηκαν προχθές στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει κάθε Κυριακή η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν και οι κολυμβητές των Θεοφανείων.

Ο π. Γεώργιος στάθηκε στο πρόσωπο του Οσίου Πορφυρίου, με βάση ένα κείμενο που αγαπούσε ο ίδιος με τον τίτλο «Όλους τους πιστούς σαν ένα…» και το διένειμε σε όσους τον επισκέπτονταν στο κελί του. Πρόκειται για ένα κείμενο που εν μέρει προέρχεται από τον Άγιο Συμεών το Νέο Θεολόγο και συμπληρώθηκε από τον Όσιο Πορφύριο. Στη συνέχεια εξήγησε γιατί επέμενε ο Όσιος Πορφύριος στο συγκεκριμένο κείμενο. ΄΄Γιατί το κείμενο του Αγίου Συμεών και η δική του προσθήκη παραπέμπουν στα λόγια εκείνα του Κυρίου, τα οποία συνιστούν τον πυρήνα του όλου ευαγγελικού λόγου, «αγαπάτε αλλήλους». Η αγάπη αποτελεί τη σύνοψη όλων των εντολών του Θεού΄΄, σημείωσε ο ομιλητής. ΄΄Ο πιστός΄΄, συνέχισε ο π. Γεώργιος, ΄΄κατά την όραση που έχει δώσει ο Κύριος, πρέπει να βλέπει τους άλλους πιστούς ως τον ίδιο τον Κύριο, συνεπώς όλους να τους βλέπει ως ένα΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Ο πιστός βλέπει και αισθάνεται διπλά, και σωματικά, και πνευματικά. Ο πιστός βλέπει στο πρόσωπο των συνανθρώπων του και ιδίως των πιστών τον ίδιο τον Χριστό. Ο άλλος είναι μία παρουσία τού Θεού, ο αδελφός τού Χριστού, το μέλος Εκείνου΄΄.

Αμέσως μετά την ομιλία, η Ιερά Μητρόπολη τίμησε τους 19 συνολικά νέους και νέες, που κατά τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά τού Κορινθιακού προκειμένου να λάβουν διά του Σταυρού την ευλογία τού βαπτισθέντος Χριστού.

Άπαντες έλαβαν ως ευλογία από ένα σταυρό και ένα εορτολόγιο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, συνεχάρη όλους τους τολμηρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θερμή τους πίστη προς τον Κύριο και την αγάπη τους προς την Εκκλησία!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr