background img
banner
banner

Απτόητο και… κόντρα στις αλλαγές το Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΕΛΑΒΑΝ ΠΤΥΧΙΟ 60 ΑΤΟΜΑ

Το… ρευστό περιβάλλον εν όψει των αλλαγών στον ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι ικανό να επηρεάσει ένα από τα σημαντικότερα Τμήματα ΤΕΙ της χώρας, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που βαδίζει απτόητο με συνεχείς δράσεις εξωστρέφειας οι οποίες αναβαθμίζουν το επίπεδο σπουδών και καταξιώνουν το Τμήμα.

Το παραπάνω ήταν εμφανές κατά την διάρκεια της τελετής καθομολόγησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής εκεί όπου εξήντα τελειόφοιτοι έλαβαν τα πτυχία τους σε κλίμα ενθουσιασμού!

Όλοι κοντά στο Τμήμα

Η εκδήλωση έγινε στο Πολύκεντρο της Μυρτιάς, ενώ συγκέντρωσε σχεδόν περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη τελετή καθομολόγησης του Τμήματος, με συγγενείς και φίλους των πτυχιούχων να έρχονται να τους ευχηθούν και να μοιραστούν μαζί τους αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα της ζωής τους. Πανό, συνθήματα και κλάξον δημιούργησαν εύθυμη ατμόσφαιρα μέχρι που η πρώτη του τμήματος με βαθμολογία 8,79 Παναγιώτα Γιαννοπούλου ανέγνωσε τον όρκο. Λίγη ώρα πριν, χαιρετισμό είχε απευθύνει, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, πρωτοσύγκελος π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους φοιτητές και σε κάθε τελετή. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρώην πρόεδροι του Τμήματος, ο Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος που μίλησε για τα πρώτα χρόνια του Τμήματος αλλά και ο Ιωάννης Παναγόπουλος. Όλοι ευχήθηκαν τα καλύτερα στους πτυχιούχους, τονίζοντας πως το πτυχίο είναι ένα σημαντικό εφόδιο ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω της δια βίου μάθησης.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι καθηγητές του Τμήματος, ο επί σειρά ετών πρόεδρος Ηλίας Τσέπης και οι Κωνσταντίνος Φουσέκης, Σοφία Ξέρα, Σοφία Λαμπροπούλου και Γιαννίτσα Πετροπούλου, ενώ απουσίαζε ο αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης λόγω της συνεδρίασης της Συγκλήτου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν παρέστη κάποιος από την διοίκηση του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Την εκδήλωση παρουσίασε η προϊσταμένη της γραμματείας του Τμήματος, Θωμαΐς Πετρή.

Έμφαση στη δια βίου μάθηση

Να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται και να αξιοποιήσουν τα εφόδια που έλαβαν από το ΤΕΙ με τον καλύτερο τρόπο, τις επιστημονικές και κλινικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν, κάλεσε τους πτυχιούχους η πρόεδρος του Τμήματος Ευδοκία Μπίλλη, τονίζοντας πως αυτό το πτυχίο, είναι μόνο η αρχή. Η πρόεδρος του Τμήματος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο σε ό,τι αφορά τα όσα ακούγονται σχετικά με συγχωνεύσεις. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως αυτές θα είναι αναπόφευκτες και ουδείς γνωρίζει τόσο την τελική τους μορφή όσο και το πώς θα επηρεάσουν την λειτουργία του Παραρτήματος Αιγίου, το οποίο μέχρι να προκύψουν αυτές οι προτάσεις και αμέσως μετά την άρση μεταβατικότητας του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης με διεκδίκηση ακόμη και τρίτου τμήματος, αλλά και με κτηριακή αναβάθμιση και λειτουργία τεχνικής σχολής. Οι επερχόμενες αλλαγές όμως επέφεραν μία στασιμότητα που κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει.

Αγωνία για τις συγχωνεύσεις

Και μπορεί οι άνθρωποι του ΤΕΙ να μην το εκδηλώνουν, ωστόσο η ενδεχόμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών κρατά σε αγωνία τόσο τους φοιτητές και τους γονείς, όσο και τους καθηγητές. Στο πλαίσιο των όσων ακούγονται τους τελευταίους μήνες ότι το υπουργείο έχει πρόθεση να συγχωνεύσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, υπήρξαν αντιδράσεις -κυρίως- από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου. Έτσι, στις αρχές Φεβρουαρίου προέκυψε ένα άλλο σενάριο που θέλει τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.) να ενταχθούν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και τα υπόλοιπα τμήματα των σχολών του ΤΕΙ να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με τη σειρά του το Ε.Α.Π. διαφωνεί και χαρακτηρίζει καταστροφική την συνένωση αυτή. Από τη μία πλευρά η Πολυτεχνική του Πανεπιστημίου, από την άλλη το Ε.Α.Π. και στη μέση το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να δέχεται τα «βέλη» των δύο ιδρυμάτων. Στην προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, τέθηκε το ενδεχόμενο ναι μεν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά η Πολυτεχνική να αυτονομηθεί και από σχολή να γίνει Πολυτεχνείο.
Μέγα ζητούμενο για όλους είναι τα όσα προκύψουν από τις αποφάσεις του υπουργείου να μην επηρεάσουν το επίπεδο σπουδών και βέβαια να μην αλλάξουν την δομή των Τμημάτων και να μην αποδυναμώσουν το Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr