background img
banner
banner

Εκλογές , η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση

Της Γεωργίας Ντάτσικα
πολιτικού στελέχους ΝΔ

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας της, αποφαίνεται αρνητικά για τις επιδόσεις της Ελλάδας σε μεταρρυθμίσεις σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ανησυχητική πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών συνδέεται με την βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων ενώ ενδέχεται να καθυστερήσει την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.
Οι αγορές και οι επενδυτές αναζητούν ένα σταθερό μακροοικονομικό, επενδυτικό και φορολογικό περιβάλλον, που αδυνατεί να εξασφαλίσει αυτή η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η οικονομία και η κοινωνία θα υποδεχτούν την προκήρυξη των εκλογών με ανακούφιση. Μια νέα κυβέρνηση που θα καταφέρει να προσελκύσει νέες παραγωγικές επενδύσεις, ικανές να μεταφραστούν σε χιλιάδες άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας. Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν αφήνουν περιθώρια για μικροπολιτική διαχείριση της οικονομίας στην οποία ο κ. Τσίπρας, έχει ιδιαίτερη έφεση. Ο μόνος τρόπος να αποφύγει ο κ. Τσίπρας τη σύγκρουση με τις επιλογές του, είναι η στροφή προς τις κάλπες . Με τις τραπεζικές μετοχές εξαϋλωμένες και απαξιωμένες όσον αφορά τις τιμές τους , τα ομόλογα να έχουν επιτόκια συγκρίσιμα με την προ κρίσης περίοδο , είναι οικονομικοί δείκτες που δεν αμφισβητούν μόνο το suxess story της Κυβέρνησης , αλλά προκαλούν την κοινή λογική των πολιτών. Η παροχολογία και οι προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών να οικοδομήσουν ευκαιριακές συμμαχίες με πρόθυμους στο παρά πέντε των εκλογών , προσκρούουν στο κακό τους προηγούμενο: Στην αθέτηση κάθε υπόσχεσης που αφειδώς και αλόγιστα δόθηκε πριν από τις εκλογές του 2015. Τώρα που γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους στην εξουσία τελειώνει, ότι δεν θα είναι εκείνοι η επόμενη κυβέρνηση, τους είναι ακόμη πιο εύκολο να λένε ψέματα και να υπαινίσσονται ευχάριστες υποσχέσεις για ακόμα μια φορά. Η Νέα Δημοκρατία όμως είναι εδώ και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Γιατί από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος έχουν δομηθεί τόσο ισχυρές και στέρεες συμμαχίες με τους πολίτες που δεν μπορούν να τις κλονίσουν έωλες υποσχέσεις. Οι πολίτες ζητούν την καθαρή αλήθεια. Αυτήν την αλήθεια λέμε στους Έλληνες, οι οποίοι ανεπιφύλακτα πλέον αποδέχονται το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ως το μόνο αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση και την αποκατάσταση της κανονικότητας .
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα λύσει τα χέρια του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μπορέσει να πορευτεί στην επόμενη μέρα της πατρίδας μας με πυξίδα τις ξεκάθαρες προτεραιότητές του. Βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού, ευρωπαϊκού τόξου, που θα ήταν ευχής έργον να μεταφραστούν σε μία καθαρή διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας , και πέρα από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο μοναδικός φυσικός σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας , είναι η κοινωνία και οι πολίτες, οι οποίοι καθημερινά συνασπίζονται γύρω από τις πολιτικές θέσεις του Προέδρου μας , ως την μοναδική ελπίδα να βγούμε από τη βαθιά οικονομική και θεσμική κρίση των τελευταίων ετών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr