background img
banner
banner

Ιερατική σύναξη για τη διεκδίκηση επιστροφής των μνημονιακών περικοπών

Τη διεκδίκηση των αναδρομικών που αντιστοιχούν στα δώρα Πάσχα – Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας και τα οποία είχαν απολέσει τα τελευταία χρόνια λόγω των μνημονιακών νόμων, έλαβαν σήμερα οι ιερείς τής   Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων . Σε ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι ιερείς αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, προσφεύγοντας με ομαδικές αγωγές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν την τελευταία τριετία, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργηση των δώ-ρων και επιδομάτων που είχε ψηφιστεί στους μνημονιακούς νόμους 4051 και 4093 του 2012.

Προσκεκλημένος στη σημερινή ιερατική σύναξη ήταν ο Αιγιώτης νομικός κ. Γεώργιος Μπέσκος, ο οποίος ενημέρωσε τους ιερείς για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η όλη διαδικασία, ώστε να γίνει η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και εν τέλει αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν πιο σύντομη συγκέντρωση των αιτήσεων (θα ανα-γράφεται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και τα πλήρη στοιχεία της θέσεως των ιερέων που θα υπογράφουν το σχετικό κείμενο – υπόδειγμα), τις οποίες ακολούθως θα λάβει ο κ. Μπέσκος προκειμένου να προβεί στην κατάθεση των ομαδικών αγωγών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr