background img
banner
banner

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα αδέσποτα στην Αιγιάλεια

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Σοκ για το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην Αιγιάλεια, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και μέριμνας που λαμβάνονται γι’ αυτά από τους αρμόδιους αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά των… ανθρώπων απέναντί τους, προκαλούν τα στοιχεία του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας για το έτος 2018. Αποδεικνύουν δε, την ουσιαστική εθελοντική δράση του Συλλόγου που δίχως αυτή και τα αδέσποτα στην περιοχή θα ήταν πολλαπλάσια και θα υπέφεραν στο δρόμο…

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεση του Protionline.gr ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας, το έτος 2018 πραγματοποιήθηκαν 380 στειρώσεις, εκ των οποίων: 140 με τη σύμβαση του Δήμου, 85 με τους Εθελοντές Κτηνίατρους του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και 155 με το κόστος να βαραίνει τον Φιλοζωικό και τους εθελοντές.

Έγιναν 42 σοβαρά ορθοπεδικά χειρουργεία σε ζώα που βρέθηκαν τραυματισμένα στους δρόμους της Αιγιάλειας, με το κόστος για το καθένα να υπερβαίνει τα 300 €. Παράχθηκαν περισσότερες από 150 νοσηλείες σε άρρωστα και κακοποιημένα ζώα που βρέθηκαν από εθελοντές ή από καταγγελίες για κακοποίηση με ανυπολόγιστο κόστος, τόσο οικονομικό αλλά προ πάντων ψυχολογικό.

Στην Δικαιοσύνη για δεσποζόμενα

Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε σε 120 καταγγελίες πολιτών για κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων, εκ των οποίων: σε 65 καταγγελίες χρειάστηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας και μερικές από αυτές έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης!

Έγιναν 90 υιοθεσίες ζώων από ιδιώτες με συμβόλαιο υιοθεσίας από το σύλλογο και συνεχή επίβλεψη και στήριξη από τους ανθρώπους του Συλλόγου. Πάνω από 250 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε κουτάβια κι αδέσποτα ζώα με το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά το σύλλογο και τους εθελοντές. Και μην ξεχνάμε βέβαια τη συντήρηση των 150-200 σκυλιών του Καταφυγίου της Ακράτας, που εκτός από ένα μέρος της τροφής που παρέχει ο Δήμος, όλα τα άλλα έξοδα λειτουργίας του, βαραίνουν το σύλλογο.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο Σύλλογος προχώρησε σε ενημερωτικές δράσεις, ήτοι: Ενημερώσεις σε σχολεία με πρόγραμμα εγκεκριμένο από  το Υπ. Παιδείας, Ενημερωτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, διαγωνισμός φωτογραφίας μαθητών, καμπάνιες συλλογής υπογραφών για διάφορα αιτήματα, Μπαζάρ, Καλοκαιρινό Πάρτυ και σημαντική δράση στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι όλα αυτά από μια χούφτα εθελοντές με περίσσιο ζήλο και θέληση, αλλά προπάντων αγάπη για τα ζώα που δεν έχουν φωνή!

΄΄Με αρωγούς στο έργο μας  κάποιους συμπολίτες μας που δεν προσπερνούν όταν δουν ζώο σε ανάγκη, που βοηθούν οικονομικά, που φιλοξενούν ζώα, που τρέχουν με το αμάξι τους μέσα στη νύχτα… Με τη δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι ή να υπόσχεται προεκλογικά ή να αποφεύγει των ευθυνών της μετεκλογικά… Όπως πάντα!΄΄, αναφέρουν στην «Π» οι άνθρωποι του Συλλόγου, προσθέτοντας: ΄΄Τα νούμερα που βλέπετε πιο πάνω είναι απλά αριθμοί, που πίσω τους όμως κρύβουν πολλές ώρες δουλειάς, πολύ κόπο και τρέξιμο, πολλές ψυχές με ανάγκη φροντίδας, χωρίς όμως να υπάρχουν οι πόροι κι οι δομές να γίνει αυτό, με τους εθελοντές να κάνουν την υπέρβαση των ορίων τους και της ψυχικής τους γαλήνης να το φέρουν εις πέρας΄΄…

 Πίτα σε ζεστή ατμόσφαιρα και με φιλοζωικά αισθήματα

Εν τω μεταξύ, μία όμορφη βραδιά, πλημμυρισμένη από φιλοζωικά αισθήματα, πέρασαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο μεζεδοπωλείο «Ορέστης», εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια». Το έργο του Φιλοζωικού γίνεται όλο και πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο κάθε χρονιά που περνάει κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος της πολύ μεγάλης συμμετοχής στην πίτα που πραγματοποιήθηκε μεν σε ατμόσφαιρα χαράς, ωστόσο δεν έλλειψε και ο προβληματισμός για το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων.

΄΄Ήταν μια υπέροχη βραδιά στο μεζεδοπωλείο Ορέστης, όπου έλαβε χώρα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας. Ζεστή ατμόσφαιρα, οικεία πρόσωπα, πεντανόστιμο φαγητό, πολλά δώρα κι ευχάριστες στιγμές, ήταν τα χαρακτηριστικά της βραδιάς! Το έργο του φιλοζωικού είναι γνωστό στην πόλη μας. Πίσω όμως απ’ αυτό το έργο, βρίσκονται οι άνθρωποι που μας στηρίζουν, απλοί συμπολίτες μας, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της προσφοράς για το καλό του κοινωνικού συνόλου, πάντα ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας κι είναι δίπλα μας!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, η εν δυνάμει υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα Στράτος Βαρδάκης.

Αυτοί που βοηθούν…

Ιδιαίτερη αναφορά από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε στην συμβολή συγκεκριμένων ανθρώπων για τους ανθρώπους που βοηθούν και συνεπικουρούν το έργο του συλλόγου, στα πολυάριθμα περιστατικά αδέσποτων που χρήζουν μέριμνας και περίθαλψης, στην εθελοντική προσφορά κτηνιάτρων αλλά και στην ανάγκη να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα από τον δήμο Αιγιαλείας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι υπάρχει η πρόθεση να επαναληφθεί η δράση ομαδικών στειρώσεων που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018, από τους εθελοντές κτηνιάτρους, εφόσον βέβαια από τον δήμο υπάρχει η πρόθεση να καλυφθούν τα αναλώσιμα, κάτι που δεν έγινε εξ ολοκλήρου στην περσινή δράση, απ’ όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Φιλοζωικού, υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα.

Να σημειωθεί ότι την ίδια βραδιά πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, ενώ το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα κοφτό τραπεζομάντιλο με πετσέτες. Από πλευράς συλλόγους εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Γιώργο Τυράνη που ετοίμασε όλη αυτή την γιορτή και διέθεσε αφιλοκερδώς το μαγαζί του ώστε να πραγματοποιηθεί και πάντα βοηθάει! Η πίτα ήταν χορηγία του ζαχαροπλαστείου Fresh Pastry shop, με ευχαριστίες προς στην κ. Πόπη Στάικου και τον κ. Κώστα Στάικο που πάντα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Το μεγάλο δώρο της βραδιάς που ήταν μια χορηγία του καταστήματος ΑΒ FOODS Αφοι ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΙ, Μητροπόλεως κ Γρηγορίου Ε’, δωροεπιταγή αξίας 200€ για αγορές στο κατάστημα, με θερμές ευχαριστίες. ΄΄Να ευχαριστήσουμε το κρεοπωλείο Γεωργούλας, στην Κλ. Οικονόμου και Τρίγωνη Πλατεία για την δωρεά των κρεάτων, την οικογένεια Σταθόπουλου για την δωρεά των λαχανικών από τον κήπο τους και τον Κονδυλης Βαγγελης για την δωρεά του κρασιού της εκδήλωσης! Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγιώτη Κωστόπουλο και την εταιρία του Metcon Κωστόπουλος Μ. Παναγιώτης Μον. ΙΚΕ” , που με τη σημαντική του δωρεά σε οικοδομικά υλικά και σίδερα, βοήθησε να γίνουν απαραίτητες επισκευές στο καταφύγιο της Ακράτας, ώστε να είναι ασφαλή τα ζώα που ζουν εκεί. Μαζί με την μεγάλη παρέα του μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε όλους που ήρθαν! Επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί την κ. Τραχήλη καθώς και τον κτηνίατρο Μιχάλη Παπαδημητρίου, που χάρη στη δική του προσφορά έχουν σωθεί αμέτρητα ζώα! ΄΄Αλλά πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και στηρίξατε αυτή την εκδήλωση αγοράζοντας προσκλήσεις και λαχνούς, αλλά κι επειδή είσαστε όλοι σας οι μικροί κρυφοί ήρωες που φροντίζετε τα ζώα στη γειτονιά σας, που τα νοιάζεστε και μας βοηθάτε με φιλοξενίες, αναδοχές, υιοθεσίες, δωρεές κι είσαστε δίπλα μας! Θα είμαστε κι εμείς διπλά σας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Φιλοζωικού.

Οι τυχεροί λαχνοί

Ακολουθεί η λίστα με τους τυχερούς λαχνούς και τα δώρα που αντιστοιχούν στους κερδισμένους:

ΛΙΣΤΑ ΔΩΡΩΝ-ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΝΟΙ

  1. –559– Δωροεπιταγή αξίας 150€, ΑΒ Foods Αφοί Κυριαζόπουλοι, Μητροπόλεως & Γρηγορίου Ε’
  2. –839– Μια μονοήμερη εκδρομή για δύο άτομα, Sgouraditis Tours, Μητροπόλεως 75-77
  3. –899– Ένας έλεγχος επιβατικού ΚΤΕΟ, KTEO AUTOVISION
  4. –284– Μια στείρωση σκύλου ή γάτας, Κοντορεπανίδου Ευδοκία, Κοραή 11-13 ΠΑΤΡΑ
  5. –113– Φορολογική Δήλωση αξίας 50€, Α. Μερκούρη&Συνεργάτες, Α. Λόντου 1-3
  6. –534– Ένας καθαρισμός δοντιών ή ένα σφράγισμα, Διαμαντής Παρασκευάς, Εισοδίων 33
  7. –930– Ένας καθαρισμός δοντιών ή ένα σφράγισμα, Διαμαντής Παρασκευάς, Εισοδίων 33
  8. –260– Ένας καθαρισμός δοντιών ή ένα σφράγισμα, Διαμαντής Παρασκευάς, Εισοδίων 33
  9. –208– Μία θεραπεία ουλίτιδας, Νικολακοπούλου Θάλεια, Περικλέους και Ασ. Φωτήλα
  10. –167– Μία θεραπεία ουλίτιδας, Νικολακοπούλου Θάλεια, Περικλέους και Ασ. Φωτήλα
  11. –668– Ένας καθαρισμός δοντιών, Νικολακοπούλου Θάλεια, Περικλέους και Ασ. Φωτήλα
  12. –436– Γεύμα για 4 άτομα, Ταβέρνα ‘Περί Ορέξεως’, Καλάβρυτα
  13. –763– Λεμφικό μασάζ σώματος, Beauty Land, Κ. Θεοδώρου 8
  14. –698– Θεραπεία ‘ice antiaging’, Beauty Land, Κ. Θεοδώρου 8
  15. –569– Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, Οπτικά Μαμάσης, Μητροπόλεως 10
  16. –016– Φυτό αξίας 30€, Φυτώρια Άνθηση, Κορίνθου 134
  17. –876– Μία μπλούζα S. Oliver για κορίτσι, Bambini Felici, Τρίγωνη Πλατεία
  18. –034– Ένα παιδικό καλσόν & τρία εσωρουχάκια για κορίτσι, Bambini Felici, Τρίγωνη Πλατεία
  19. –228– Μια μπλούζα για αγόρι, Bambini Felici, Τρίγωνη Πλατεία
  20. –597– Ένα παντελόνι-κολάν για κοριτσάκι, Babini Felici, Τρίγωνη Πλατεία
  21. –444– Βρεφικό κορμάκι & καλτσάκια & σαλιάρα για αγοράκι, Babini Felici, Τρίγωνη Πλατεία
  22. –579– Ένα κιτ περιποίησης, Φυσικά Καλλυντικά Pure & Fresh
  23. –707– Μία γυναικεία μπλούζα, Benetton, Κλεομένους Οικονόμου
  24. –061– Ένα σετ αυτοκινήτου, Auto Parts Center Σταυρόπουλος Άγγελος, Κορίνθου 119
  25. –885– Ένα πλύσιμο αυτοκινήτου, Αφοί Φράγκου, Κορίνθου 132
  26. –884– Μια αλλαγή εμπρός/πίσω ελαστικών και ζυγοστάθμιση, Παπαγιαννόπουλος Κων/νος, Κορίνθου 117
  1. –651– Μια αλλαγή λαδιών, Κερκελές Βασίλειος, Κορίνθου 79
  2. –270– Ένα πλύσιμο αυτοκινήτου μέσα-έξω, Cristal Shine, Παλαιά Διόδια Αιγίου
  3. –855– 2λιτρο Motul 5200 αξίας 25€, Moto House, Κορίνθου 65
  4. –141– Κρέμες περιποίησης σώματος, Φαρμακείο Αλεξόπουλος, Ν. Πλαστήρα 136
  5. –144– Ένα σακί 10 κιλών σκυλοτροφή, Sgourdos pet, Βασιλέως Κων/νου 105
  6. –278– Ένα φυτό εσωτερικού χώρου, Μανώλια, Ρήγα Φεραίου 164Α
  7. –635– Ένα βιβλίο, Σύγχρονη Σκέψη, Πλατεία Αγίας Λαύρας
  8. –054–Ενυδατική κρέμα προσώπου και κρέμα χεριών, Φαρμακείο Χρύσα Νενέ, Κανελλοπούλου 34
  9. –393– 3 πίτσες της επιλογής σας, Pizza&Pasta ‘Il Forno’, Αιγιαλέως και Μάρκου Μπότσαρη 22
  10. –100– Μια χειροποίητη ποδιά, Χριστοθέα Αυλωνίτου
  11. –640– Μισή ώρα θεραπεία προσώπου για τόνωση και λάμψη, Perfect Touch Spa, Αράτου 19
  12. –173– Ένα κούρεμα και ένα χτένισμα, Κομμωτήριο b-κουτί, Ελαιώνας
  13. –770– Ένα νεανικό αντρικό πουκάμισο, Scorpios, Μητροπόλεως 41
  14. –226– Είδη καπνιστού, ‘Το περίπτερο’, Παυσανίου 5
  15. –055– Τέσσερα ποτά, Bar Κουτί, Ρωμανιώλη 3
  16. –026– Δωροεπιταγή αξίας 20€, Αφοί Ρόζου, Κανελλοπούλου 26
  17. –424– Μία ποικιλία και ποτά για τέσσερα άτομα, ‘Σουρωτήρι’, Μητροπόλεως 30
  18. –775– Μια συμβουλευτική συνεδρία κατοικιδίου , Εκπαιδευτής Σκύλων Γιάννης Κριβέρης
  19. –037– Μια συμβουλευτική συνεδρία κατοικιδίου , Εκπαιδευτής Σκύλων Γιάννης Κριβέρης
  20. –380– Ένα σακί σκυλοτροφή 20 κιλών, Σκούτζος Γιώργος, Ν. Σουλιώτη 8
  21. –362– 5 καφέδες, Happy Day Coffee&Snack, Ρήγα Φεραίου 73
  22. –690– Μια αντιρυτιδική κρέμα, Φαρμακείο Ντότας, Ασημάκη Φωτήλα 5
  23. –491– Μπιζού, Hondos Center, Κλεομένους Οικονόμου
  24. –580– Μια σκυλοτροφή αξίας 15€, Εμπόριο Ζωοτροφών Δημοπούλου Χριστίνα, Ν. Πλαστήρα 1
  25. –862– Πίτσες αξίας 15€, Ciao pizza, Μελετοπούλων 30-36
  26. –213– Δωροεπιταγή αξίας 10€, Χαρτικά-Απορρυπαντικά-Είδη συσκευασίας MAXI, Ρ. Φεραίου 99
  27. –602– Δωροεπιταγή αξίας 10€, Ηλεκτρολογικό Υλικό Θεοδωρόπουλος, Ελίκης 45
  28. –401– Ένα κούρεμα, Barber Shop Art Aimilios, Ασημάκη Φωτήλα 16
  29. –453– Ένα κούρεμα, Barber Shop Art Aimilios, Ασημάκη Φωτήλα 16
  30. –452– Μία κρέμα χεριών, Φαρμακείο Ρούφας, Μητροπόλεως 30
  31. –940– Ένα λάδι περιποίησης τρίχας (και για σκύλους), Ροδοσταλίς, Ζαίμη 11
  32. –911– Ένα γούρι, Ηλιοπούλου Βούλα
  33. –867– Δωροεπιταγή αξίας 10€, Café Anko, Κορίνθου 9
  34. –115– 3 καφέδες, Café Papillon, Κλεομένους Οικονόμου 14
  35. –868– 3 καφέδες, Café Papillon, Κλεομένους Οικονόμου 14
  36. –314– Δωροεπιταγή αξίας 10€, κρεοπωλείο Νταουσιάνης Νικόλαος, Ερμού 15
  37. –434– Δωροεπιταγή για καύσιμα αξίας 10€, Πρατήριο Τσινούκας, Ζωοδόχου Πηγής 59
  38. –180– Ένα περιλαίμιο σκύλου, Animal Farm Petshop, Νικ. Πλαστήρα 1
  39. –595– Ζωοτροφή αξίας 10€, Animal Farm Petshop, Νικ. Πλαστήρα 1
  40. –214– Ένα σκουφάκι, Τακούνι express, Ζαίμη 11
  41. –396– Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, Το ατελιέ της Ζωής, Ανδρέου Λόντου 26
  42. –137– Ένα κιλό κουλουράκια, ‘Πες αλεύρι…’, Ν. Πλαστήρα 29
  43. –894– Ένα λικέρ αξίας 5€, Παραδοσιακό Ποτοπωλείο, Ερμού 5
  44. –215– Μια ενυδατική κρέμα χεριών, Bioshop, Βασ. Κων/νου 90
  45. –392– Ένας ασκός κρασί, Βαγγέλης Κονδύλης
  46. –782—Γεύμα για 4 άτομα, εστιατόριο Ρεφραίν, Ψηλά Αλώνια

Οι τυχεροί μπορούν να επικοινωνήσουν με την σελίδα του Φιλοζωικού στο facebook ή στο τηλ. 6984803630, απογευματινές ώρες για να το παραλάβει με το τυχερό κουπόνι του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr