background img
banner
banner

Το βαν επέστρεψε άδειο από την Αθήνα…

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ως… ιστορική μέρα χαρακτηρίστηκε η προχθεσινή (Κυριακή 25 Φεβρουαρίου) από τους ανθρώπους του Τμήματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αιγιάλειας. Μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών της Αιγιάλειας, υιοθετήθηκαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 38ης Ημέρας Υιοθεσίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και του Προγράμματος Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Ήταν δε η πρώτη γιορτή που θα μείνει στην ιστορία του Συλλόγου καθώς όλα τα ζωάκια που συνοδεύτηκαν από τους εθελοντές του, βρήκαν οικογένειες ή φιλοξενούνται στην Αθήνα μέχρι να καταλήξουν σε ζεστές αγκαλιές… Μάλιστα, με πολλή έμφαση και ικανοποίηση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας τονίστηκε πως είναι η πρώτη φορά που το… βαν επέστρεψε στο Αίγιο με άδεια κλουβιά και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι εθελοντές- μέλη του Συλλόγου.

Τα συγχαρητήρια του δήμου…

Ενδεικτική της προσφοράς των ανθρώπων αυτών στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων στην Αιγιάλεια, είναι η ανακοίνωση του Τμήματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αιγιάλειας: «Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολοπουλος, αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν δημόσια για μια ακόμη φορά τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια” για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει και την υποδειγματική συνεργασία των δύο πλευρών με το μνημόνιο συνεργασίας που έχουν συνάψει για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του δήμου Αιγιαλείας. Θεωρούμε ηθικό χρέος μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Φιλοζωικού. Τα συγχαρητήρια είναι το λιγότερο για όλους αυτούς τους εθελοντές για το έργο που επιτελούν για την ευζωία των αδέσποτων! Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας και είμαστε όλοι υπεύθυνοι να μιλάμε για αυτούς που δεν έχουν φωνή».

Χαρά και δικαίωση των προσπαθειών

Από πλευράς Φιλοζωικού, αναφέρθηκαν τα εξής: ΄΄2 χρόνια και κάτι μέρες πέρασαν από την πρώτη μέρα υιοθεσίας που διοργανώσαμε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο… 38 γιορτές υιοθεσίας, 38 Κυριακές που το ξημέρωμα μας έβρισκε άυπνους και γεμάτους αγωνία για να πάνε όλα καλά στη γιορτή ,άυπνους από την κούραση των προηγούμενων ημερών για τη μεγάλη προετοιμασία όλων των ενηλίκων και κουταβιών που θα πήγαιναν στη γιορτή. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που το βαν θα γυρίσει άδειο πίσω στο Αίγιο μόνο με τους εθελοντές μας. Τα περισσότερα σκυλάκια βρήκαν οικογένειες και 3-4 φιλοξενίες ώστε να έχουν την ευκαιρία τους να υιοθετηθούν και αυτά. Κλαίμε από χαρά, από συγκίνηση, από ανακούφιση ακόμα και αν αυτή η χαρά κρατήσει μόνο για σήμερα. Γυρνώντας πίσω μας περιμένουν φοβικά κουτάβια στον δρόμο που πρέπει να πιαστούν, σκυλάκια ενήλικα αλλα κ κουτάβια σε φιλοξενίες, πολύ καθάρισμα, ταΐσματα, θεραπείες, καθημερινές επισκέψεις στα κτηνιατρεία, ώρες ατελείωτες στα τηλέφωνα για την επόμενη διοργάνωση, επικοινωνία με τους Δήμους της Αθήνας και όχι μόνο, προώθηση, προετοιμασία για την επόμενη γιορτή, ώρες πάνω στους υπολογιστές ώστε να φτιαχτεί η αφίσα μας, καθημερινές συνεννοήσεις από το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ, σκυλομπισκότα που ψήνονται και ετοιμάζονται κάθε φορά για να τα βρίσκετε φρέσκα για τα σκυλάκια σας, μέχρι και αφισοκόλληση από γειτονιά σε γειτονιά… έκτακτα περιστατικά που καθημερινά προκύπτουν, και όλα αυτά από εθελοντές. Από ανθρώπους που ο σκοπός είναι πάνω και από την προσωπική τους ζωή πολλές φορές ,που ο χρόνος κ η κούραση είναι κάτι που δεν υπάρχει πια στο λεξιλόγιό τους. Μεταξύ μας δεν χρειάζονται ευχαριστώ. Είμαστε όλοι μαζί εδώ ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό εθελοντές από Αίγιο και Αθήνα. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύονται, όσους μας ανοίγουν τις πόρτες τους, όσους μας προσκαλούν και μας στηρίζουν κάθε φορά. Μας αξίζει όμως ένα μεγάλο μπράβο για να πάρουμε κουράγιο να συνεχίσουμε, μπράβο σε κάθε ένα εθελοντή ξεχωριστά γι όλα αυτά που προσφέρει καθημερινά, το χρόνο του, τον εαυτό του, την ψυχή του. Μέχρι να μην χρειαζόμαστε πια. Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι και τα καταφύγια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr