background img
banner
banner

Παράσταση διαμαρτυρίας στον σταθμό του τρένου στο Αίγιο

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, τιμώντας τη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών, προχώρησε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον σταθμό του προαστιακού στο Αίγιο. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Ε.Κ.Α. αναφέρει: ΄΄Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών. Η ημέρα αυτή δεν μπορεί να είναι όπως όλες οι άλλες. 57 συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και ένα χρόνο μετά, δεν έχουν αποδοθεί ακόμα ευθύνες. Είναι ένα ακόμα συλλογικό τραύμα που φυσικά δεν έχει επουλωθεί, όπως δείχνουν περισσότερες από 790.000 υπογραφές στο ψήφισμα για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι μία μεγάλη εθνική τραγωδία, αλλά πριν από αυτό ήταν και παραμένει έγκλημα. Ζητάμε: Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Να μη συγκαλυφθεί καμία ευθύνη της ηγεσίας του ΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών. Να δικαιωθούν οι ψυχές των 57 συνανθρώπων μας. Σε ένδειξη πένθους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου σήμερα 28/02/2024 παραμένει κλειστό. Στη μνήμη των θυμάτων αφέθησαν συμβολικά 57 κόκκινα γαρύφαλλα στην είσοδο του σταθμού του προαστιακού στο Αίγιο΄΄.

Στις προβλεπόμενες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες θα προβεί ο Δ.Σ.Α.

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, σημειώνοντας: ΄΄Σήμερα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, 1 χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που 57 συνάνθρωποί μας έχασαν άδικα τη ζωή του συγκεντρωθήκαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές, να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και να καταγγείλουμε, την ορατή στους πάντες, που παρακολούθησαν τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, μεθόδευση  για τη συγκάλυψη ευθυνών πολιτικών προσώπων που σχετίζονται με αυτό το τραγικό συμβάν.

Όταν η ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνει μνεία για ευθύνη πολιτικών προσώπων, για όσα συνέβησαν στα Τέμπη, πριν το δυστύχημα, η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να λαμβάνει πλήρως υπόψιν τα στοιχεία αυτά προκειμένου κατά την ποινική διερεύνηση του τραγικού αυτού συμβάντος να αποδοθούν ευθύνες σε όσους με την εγκληματική αδιαφορία τους και αμέλειά τους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους συνετέλεσαν ώστε να χαθούν εντελώς άδικα 57 ψυχές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, στο  πλαίσιο της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής που έχει δηλώσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα δικηγόρων ,στον ανακριτή που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα προβεί σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στον άδικο θάνατο των 57 συνανθρώπων μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr