background img
banner
banner

Δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία για την ευαισθητοποίηση μαθητών για τα αδέσποτα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων η 4η Απριλίου και η αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής, η πενταμελής επιτροπή του δήμου για τα αδέσποτα και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», συνεχίζουν την πολυδιάστατη δράση τους που κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Τις υιοθεσίες ώστε να μην υπάρχει ζώο χωρίς σπίτι, τις στειρώσεις για να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα και βέβαια την παροχή βοήθειας και τη σίτιση ζώων που βρίσκονται εκτεθειμένα καθημερινά στους κινδύνους και τις κακουχίες.

Μιλώντας στo Protionline.gr για τις δράσεις που προετοιμάζονται από την αντιδημαρχία για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που είναι την ερχόμενη Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος έκανε γνωστό ότι θα γίνουν επισκέψεις σε έξι δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής, από τον ίδιο αλλά και μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου, προκειμένου να γίνει μία εκτεταμένη και λεπτομερής ενημέρωση σε μαθητές των σχολικών μονάδων, για τα θέματα των αδέσποτων ζώων της Αιγιάλειας. ΄΄Πρέπει να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι μικροί μαθητές, οι οποίοι αποτελούν το κοινωνικό σύνολο της σύγχρονης εποχής αλλά και της επόμενης γενιάς δημοτών, ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων, είναι η υπεύθυνη κοινωνική τους στάση, η ευσυνειδησία αλλά και η στροφή προς την υιοθεσία. Κανένα καταφύγιο ζώων δεν δίνει τη λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Για να λυθεί αυτό το ζήτημα, κάτι που αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο εγχείρημα για τη δημοτική αρχή και για κάθε πολίτη της Αιγιάλειας, χρειάζεται μέχρι και ο τελευταίος άνθρωπος να καταλάβει ότι αν επιθυμεί να έχει ένα δεσποζόμενο, μπορεί να το προμηθευτεί μέσω του Φιλοζωικού, με την υιοθεσία. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να το κάνει αυτό, από το να αγοράσει απλά έναν σκύλο από κάποιο pet shop” ανέφερε ο κ. Φραγκονικολόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ανάλογη ερώτηση του Protionline.gr ότι, ΄΄βάσει νόμου τα καταφύγια δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αδέσποτα και πως ο μόνος τρόπος για να μειωθεί ο υπερπληθυσμός τους, είναι η υπεύθυνη στάση πολιτών κάθε ηλικίας: “Πρέπει να δείξουμε όλοι μια ευσυνειδησία, γιατί αυτό το επιβάλει η σύγχρονη εποχή που ζούμε. Η αντιδημαρχία συνεχίζει τις ενέργειες υιοθεσίας με τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς σε δήμους της Αττικής προκειμένου να προωθήσουμε σκυλάκια, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους σταδιακά και περιοριστούν τα αδέσποτα΄΄, τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ζεστές αγκαλιές υιοθεσίας στα Βριλήσσια

Κάτι ανάλογο συνέβη και  στη γιορτή του Δήμου Βριλησσίων, με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και όπως πάντα, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιάλειας. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται συχνά και συνεργάζεται με πολλούς δήμους της Αττικής, ήταν «παρών» συνεργαζόμενος με τους υπεύθυνους της αντιδημαρχίας του δήμου Βριλησσίων. Από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι βρέθηκαν με 23 κουταβάκια από την Αιγιάλεια, στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων, με περισσότερα από 15 να βρίσκουν οικογένεια και θαλπωρή!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr