background img
banner
banner

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Ορίζοντες» στη μάθηση για τους νέους, «χείρα βοηθείας» σε δεκάδες οικογένειες

Η αγάπη και η έγνοια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου για τους νέους έχουν εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Ένας εξ αυτών, που αποτελεί μάλιστα και «χείρα βοηθείας» στη σύγχρονη δοκιμαζόμενη κοινωνία, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Στις τάξεις του συμμετέχουν εντελώς δωρεάν, εξήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν την παρακολούθηση μαθημάτων σε ιδιωτικά φροντιστήρια, ανοίγοντας έτσι… ένα παράθυρο στη μάθηση και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες που αξίζουν σε όλα τα παιδιά.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του 2020 και στεγάζεται στον α΄ όροφο του Κέντρου Νεότητος των «Νέων Οριζόντων», επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, στο Αίγιο. Μάλιστα, την περίοδο των μέτρων του κορωνοϊού γίνονταν και διαδικτυακά μαθήματα. Κάθε έτος, τα μαθήματα ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και οι μαθητές που εγγράφονται πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως εξηγεί στο Protionline.gr η υπεύθυνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αιγίου, Φιλόλογος Θεοδώρα Κάρμα – Μπαρμπούνη, ΄΄ πρόκειται για μία κοινωνική παροχή της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εφοδιάζει με γνώσεις παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, προσφέροντας περαιτέρω στήριξη μαθησιακής εκπαίδευσης, από αυτήν που παρέχουν οι σχολικές μονάδες. Η όλη προσπάθεια «αγκαλιάστηκε» πλήρως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο και στηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου, μαθητές να καλύψουν τα μαθησιακά κενά τους και να ανεβάσουν το μορφωτικό τους επίπεδο΄΄. Σημειώνεται ότι οικονομικά η κοινωνική αυτή παροχή, στηρίζεται κατά κύριο λόγο από την Ιερά Μητρόπολη αλλά και με χορηγίες – χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ίσες ευκαιρίες για εξήντα μαθητές της Αιγιάλειας

Την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η υπεύθυνη λειτουργίας του Φροντιστηρίου, παρακολουθούν μαθήματα εξήντα παιδιά. Τα μαθήματα που γίνονται οι είναι φιλολογικά και μαθηματικά. ΄΄Έχουμε προσφορά βιβλίων σε βιβλία, χαρτική ύλη, φωτοτυπίες και πάσης φύσεως αναλώσιμα που μοιράζονται στα παιδιά εντελώς δωρεάν, ενώ διδάσκονται τα βασικά μαθήματα εκπαίδευσης δηλαδή φιλολογικά και μαθηματικά. Φέτος πραγματοποιούνται μαθήματα από πέντε εκπαιδευτικούς (τρεις φιλόλογοι, δύο μαθηματικοί και μία ακόμα εκπαιδευτικός από το ΕΠΑΛ Αιγίου η οποία προσφέρει εθελοντική εργασία). Οι μαθητές είναι από τις τρεις τάξεις Γυμνασίου και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, την α΄ και τη β΄ τάξη δηλαδή, ενώ για τα παιδιά της γ΄ τάξης ισχύει μόνο ένα ειδικό τμήμα, του μαθήματος της Έκθεσης΄΄, τόνισε η κ. Κάρμα – Μπαρμπούνη, προσθέτοντας: ΄΄Με το Κοινωνικό Φροντιστήριο δίδεται η ευκαιρία σε μαθητές που αδυνατούν να πληρώσουν δίδακτρα σε ιδιωτικές σχολές, να μορφωθούν και να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα, να συμπληρώσουν τα μαθησιακά τους κενά και να κατανοήσουν πληροφορίες που πιθανώς δεν μπορούν να καταλάβουν στο φυσικό χώρο του σχολείου. Τα παιδιά σε γενικές γραμμές εκτιμούν και συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται΄΄.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές δεν δείχνουν συνέπεια και δεν παρακολουθούν τα μαθήματα, θα απομακρύνονται, προκειμένου τη θέση τους να πάρει άλλος μαθητής που ενδεχομένως θέλει να επωφεληθεί πραγματικά αυτού του μαθησιακού πλεονεκτήματος.

Πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Τέλος, να αναφερθεί ότι ως συγκεκριμένα κριτήρια για την συμμετοχή, λογίζονται κατά κύριο λόγο τα οικονομικά εισοδήματα που έχει η κάθε οικογένεια του αιτούντος και η ισχύουσα κάρτα ανεργίας από τον έναν ή και τους δύο γονείς, αλλά και το αν το παιδί προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Οι εγγραφές γίνονται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (Αίτηση εγγραφής, Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος, Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας, όπου απαιτείται).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr