background img
banner
banner

Με μεγάλη συχνότητα περιστατικά παιδιών θυμάτων βίας και από την Αιγιάλεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Με βάση τα όσα έχουν καταγραφεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, υπάρχουν περιστατικά που έχουν καταγραφεί και αφορούν ασκούμενη βία σε παιδιά από παιδιά και διαπιστώνονται τραυματισμοί, όμως δεν υπάρχουν βαριά κρούσματα. Εν τούτοις, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, κυρίως σε μικρής ηλικίας παιδιά τα οποία έχουν υποστεί είτε λεκτική, είτε ψυχολογική βία, με πιο διαδεδομένες από αυτές, το μπούλινγκ και τον εκβιασμό, όπως μετέφερε στο Protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου.

΄΄Υπάρχουν αξιόλογοι γιατροί και απολύτως εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο εργάζεται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική. Είναι άνθρωποι που ξέρουν να αντιμετωπίσουν αξιόλογα τέτοιες καταστάσεις και σε κάθε επίπεδο” ήταν η απάντηση της κ. Ρηγοπούλου, σε ερώτηση του Protionline.gr για το αν παρέχονται υπηρεσίες στήριξης στο κομμάτι της ψυχικής υγείας.

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για τη συχνότητα των περιστατικών, η διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Ευθυµία Λώλου, ανέφερε πως ΄΄τα περιστατικά που προσέρχονται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική δεν έχουν αυξηθεί, θεωρώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο διάστημα. Όμως από την άλλη, τα περιστατικά βίας και μπούλινγκ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα εκφοβισμού, ειδικά από τον κορωνοϊό και μετά, είναι πάρα πολλά. Υπάρχει αυξητική τάση της επιθετικότητας από παιδιά σε παιδιά και νομίζω ότι πλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ένα στα τρία παιδιά έχει υποστεί κάποιας μορφής βία. Η διευθύντρια της Κλινικής τόνισε ότι το ποσοστό των περιστατικών σε πανελλήνιο επίπεδο αγγίζει το 35% γεγονός που αναγκάζει πλέον κάθε επίσημο φορέα, κάθε τοπικό σύλλογο, εκπαιδευτικούς αλλά και την πολιτεία, να πραγματοποιούν συνεχώς εκστρατείες ενημέρωσης προς τους γονείς και τα παιδιά, για τις συνθήκες βίας και μπούλινγκ που σημειώνονται σε πολλές σχολικές μονάδες κάθε βαθμίδας, σε καθημερινή βάση.

Ανέφερε ότι η ενημέρωση των κηδεμόνων και των συγγενών για το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εποχής, συνεχίζεται και εντατικοποιείται, με συναντήσεις φορέων, κοινωνικές δράσεις και ημερίδες ενημέρωσης, ομιλίες πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε σχολικές αίθουσες αλλά και με τηλεφωνικές συμβουλευτικές γραμμές επικοινωνίας. ΄΄Ευτυχώς, τα παιδιά αρχίζουν και ανοίγονται στους γονείς τους μιλούν και αποκαλύπτουν περιστατικά που ενδεχομένως συμβαίνουν στη σχολικές μονάδες, κάτι που τα παλαιότερα χρόνια δεν συνέβαινε. Σε εμάς, έρχονται παιδάκια και στα τακτικά ιατρεία με συγκεκριμένα ραντεβού, αλλά καταγράφονται και περιστατικά που έχουν υποστεί σχολικό εκβιασμό. Υπάρχουν συμβάντα βίας στα επείγοντα περιστατικά πολύ συχνά΄΄. τόνισε η γιατρός.

Σε ερώτηση του Protionline.gr για το αν υπάρχει αυξητική τάση στην ενδοοικογενειακή βία και αν έχουν καταγραφεί τέτοιου είδους περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ότι υπάρχει σαφέστατη αυξητική τάση και σε αυτόν τον τομέα. Τέλος, σημείωσε ότι έχουν μεταφερθεί στην κλινική παιδιά που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και κατά κύριο λόγο, αφορούν την ψυχολογική αλλά και τη σωματική βία σε μεγάλο βαθμό και από την Αιγιάλεια…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr