background img
banner
banner

Δρομολόγηση διαδικασιών για παραλίες λειτουργικές και όμορφες

ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Σε ρυθμούς προετοιμασιών για τις παραλίες εν όψει της θερινής σεζόν έχει εισέλθει ο δήμος Αιγιαλείας, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έλευση ντόπιων και επισκεπτών με τις πρώτες ζέστες. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να είναι προσβάσιμες, ασφαλείς, λειτουργικές και ελκυστικές για όλους. Η πρώτη κίνηση ήταν η δρομολόγηση των διαδικασιών για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας, διαδικασία που θα γίνει μέσω διαγωνισμού. Ήδη, η Δημοτική Επιτροπή έχει προχωρήσει σε έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών, τρόπου εκτέλεσης, καθορισμό των όρων διακήρυξης και κριτηρίου αξιολόγησης για την «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών του Δήμου Αιγιαλείας».

Οι τοποθετήσεις για τη ναυαγοσωστική κάλυψη θα γίνουν μετά από Ανοικτό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης σε προμηθευτή που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή στις τιμές της μελέτης. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 290.311,20€ και η απαιτούμενη πίστωση προς έγκριση είναι 359.985,89€ με Φ.Π.Α 24%. Η δαπάνη για την σύμβαση της προμήθειας θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2024.

Να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες είναι οι ίδιες με πέρυσι, δηλαδή ο Λόγγος, η Αλυκή, ο Ελαιώνας, η παραλία Συλιβαινιωτίκων, η Άβυθος και τα Νικολέικα. Ειδικότερα, τα εξής σημεία: Λόγγος: Παραλιακό μήκος 400 μέτρα. Όρια: Από την επιχείρηση “Base” έως το κατάστημα “Ανώνυμο”. Αλυκή: 400 μέτρα δυτικά από τον χώρο στάθμευσης των Ι.Χ. έως την αρχή του βιότοπου της περιοχής. Ελαιώνας: 400 μέτρα, από το κατάστημα “Ανεμόεσσα” μέχρι το cafe – Ojo. Παραλία Συλιβαινιωτίκων: 995 μέτρα, από την κάθετη οδό Νάξου της παραλίας έως την κάθετη οδό Αιγαίου της παλαιάς Εθνικής Οδού. Αβύθος: 400 μέτρα από τον όρμο της Αβύθου έως το κατάστημα “Αλμύρα” και Νικολέικα: 400 μέτρα, από το κατάστημα “Porto Eliki” έως τη ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης μικρών σκαφών.

Ενέργειες για «Γαλάζιες σημαίες» από του χρόνου

Ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ένταξης ξανά του δήμου Αιγιαλείας, στο πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες» για το καλοκαίρι του 2025 πλέον. ΄΄Προχωράμε τις διαδικασίες για να υποβάλουμε υποψηφιότητα για του χρόνου στο πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες», για τις παραλίες της Αλυκής και του Ελαιώνα΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.

Παραλίες προσβάσιμες για Άτομα με Αναπηρίες

Ως προς την προετοιμασία για το φετινό καλοκαίρι, είπε: ΄΄Και φέτος θα δώσουμε έμφαση στην πρόσβαση και τη βελτίωση των συνθηκών των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες, διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να χαίρονται εξίσου τις θάλασσές μας. Διατηρούμε έτσι τις τρεις εγκαταστάσεις που είχαμε δημιουργήσει πέρυσι σε Άκολη, Ελαιώνα και παραλία Συλιβαινιωτίκων. Επιπλέον κι επειδή σε αυτές τις παραλίες η Περιφέρεια είχε στήσει και τα seatrac, έχουμε ζητήσει φέτος τα seatrac να εγκατασταθούν σε άλλες, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης ΑμεΑ σε περισσότερα σημεία΄΄. Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις συντήρησης στις υποδομές των παραλιών, σε παγκάκια, ντους κ.λπ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr