background img
banner
banner

Εκδημία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέα Βογιαντζή

ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Την εκδημία εις Κύριον ενός ιδιαίτερα αγαπητού ιερέα ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Πρόκειται για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Βογιαντζή, Εφημέριο επί σειρά ετών του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Βάλτσα Καλαβρύτων το έτος 1947. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 1976 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρό Γεώργιο. Μέχρι το 1986 επιτέλεσε τα εφημεριακά του καθήκοντα στην γενέτειρά του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βάλτσης, στη συνέχεια μετετέθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ροδιάς και από το 2002 ανέλαβε εφημεριακά καθήκοντα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου όπου διετέλεσε Προϊστάμενος και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας. Υπήρξε ευλαβέστατος λευίτης και ιερουργός του Ιερού Θυσιαστηρίου επιτελώντας με ευσυνειδησία το λειτούργημα του Ιερέως. Ήταν έγγαμος με την πρεσβυτέρα Μαρία και πατέρας δύο τέκνων.

Το σκήνωμα του κεκοιμημένου Ιερέως μεταφέρθηκε στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και παρέμεινε μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία, που τελέσθηκε στις 11.00 το πρωί.

΄΄«Ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος και ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εκφράζουν τις συλλυπητήριες ευχές τους στην πρεσβυτέρα του Μαρία, στα τέκνα, τα εγγόνια και τους λοιπούς οικείους του μακαριστού, δεόμενοι στον Κύριο να αναπαύσει την ψυχή του «εν σκηναίς δικαίων»΄΄, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr