background img
banner
banner

Να ισχύσει η νομοθετική ρύθμιση για τα πυρόπληκτα

ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ… ΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των πυρόπληκτων – σεισμόπληκτων δανείων, στην οποία το Επιμελητήριο Αχαΐας και τους δανειολήπτες επαγγελματίες της Αιγιάλειας, εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος του φορέα και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης. Αυτό που κατέστη σαφές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, είναι ότι και για τα ενήμερα δάνεια πρέπει να ισχύσει η νομοθετική πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Ιανουάριο έτσι ώστε και αυτά να ρυθμιστούν και να σταματήσουν να αποτελούν… θηλιά στον λαιμό των δανειοληπτών.

Στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών ή περιοχών, χθες Τετάρτη, εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν στο υπουργείο, με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, την προϊσταμένη Δ25 Σταυρούλα Μηλιάκου και τον γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, ενώ παρών ήταν και εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Παρέστησαν ακόμη, εκπρόσωποι κι άλλων Επιμελητηρίων πλην των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων, εκθέτοντας τα προβλήματά τους.

Άσκηση πιέσεων

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  ο κ. Τηλιγάδης, αυτό που τονίστηκε από τους παράγοντες του υπουργείου είναι ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν για όλα τα πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια την νομοθετική ρύθμιση, καλώντας όλους τους επιχειρηματίες δανειολήπτες, είτε έχουν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, είτε όχι, να προχωρήσουν σε διακανονισμό. ΄΄Είναι άδικο οι τράπεζες να μην εξυπηρετήσουν και τις περιπτώσεις των ενήμερων δανείων και ότι τα ληφθέντα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα όπως τα μη εγγυημένα, είτε με επιμήκυνση των δόσεων και του χρόνου αποπληρωμής είτε με μείωση του επιτοκίου΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η εντολή προέρχεται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και οφείλουν να συμμορφωθούν.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, τους μεταφέρθηκε ότι θα ενημερωθούν οι τράπεζες το αργότερο ως αύριο 8 Φεβρουαρίου. ΄΄Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, θα αναγκαστούμε να κάνουμε καταγγελία στην Τράπεζα της Ελλάδος΄΄, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια την Αιγιάλεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr