background img
banner
banner

Οκτώ επιπλέον Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας με σχολικά γεύματα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε επιπλέον   σχολικές μονάδες όλης της χώρας ανακοινώνει με εγκύκλιο του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η επέκταση των σχολικών γευμάτων στην Αιγιάλεια αφορά τα εξής σχολεία: 1ο Δ.Σ. Αιγίου, 2ο Δ.Σ. Αιγίου, Δ.Σ. Ελαιώνα, Δ.Σ. Ελίκης, Δ.Σ. Διακοπτού, Δ.Σ. Τέμενης, Δ.Σ. Ροδοδάφνης, Δ.Σ. Ζήριας, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα εξής δώδεκα που ήδη συμμετείχαν :  3ο Δ.Σ. Αιγίου, 4ο Δ.Σ. Αιγίου, 5ο Δ.Σ. Αιγίου, 6ο Δ.Σ. Αιγίου, 7ο Δ.Σ. Αιγίου, 10ο Δ.Σ. Αιγίου, Δ.Σ. Καμαρών, Δ.Σ. Κουλούρας, 8ο Δ.Σ. Αιγίου, Δ.Σ. Μεγανίτη, Δ.Σ. Σελινούντα, Δ.Σ. Αβύθου.

Με αυστηρές προδιαγραφές το πρόγραμμα διατροφής

Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Σύμφωνα με το υπουργείο, ΄΄το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου΄΄.

Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr