background img
banner
banner

“Πόλεμος” ανακοινώσεων ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους Χρήστο Γούτο και Βασιλική Ψυχράμη

 Ανεβαίνουν οι τόνοι στο προεκλογικό σκηνικό με εκατέρωθεν ανακοινώσεις από υποψήφιους συνδυασμούς. Μετά την τοποθέτηση- απάντηση του Χρήστου Γούτου στην ανακοίνωση της Βάσως Ψυχράμη, περί συνεργασιών, έρχεται η απάντηση της υποψήφιας δημάρχου τονίζοντας πως οι συντάκτες της ανακοίνωσης Γούτου «δεν έχουν καν το υπόβαθρο της στοιχειώδους αλληλοεκτίμησης μεταξύ τους»…

Παράταξη Ψυχράμη: “Δεν έχουν καν το υπόβαθρο της στοιχειώδους αλληλοεκτίμησης μεταξύ τους”

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Γούτου και στο βαθμό που αναφέρεται στο Δημοτικό Συνδυασμό της κ. Ψυχράμη, από τον συνδυασμό της αναφέρονται τα εξής: ΄΄Οι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης ή δεν διαβάζουν προσεκτικά τα γραφόμενά μας ή τα κατανοούν επιλεκτικά. Μιλήσαμε για ετερόκλητες, βραχύβιες και ευκαιριακές συνενώσεις. Κατά την εκτίμησή μας συμμαχίες συγκροτημένες λίγους μήνες πριν τις εκλογές είναι σαθρές και εύκολα διαρρηγνύονται προς όφελος ατομικών φιλοδοξιών και προς βλάβη του Δήμου. Είναι θνησιγενείς, γιατί δεν έχει προηγηθεί ούτε η ελάχιστη προγραμματική συμφωνία που επιβάλλεται, πόσο μάλλον όταν οι νεωστί χρησθέντες συνυποψήφιοι δεν έχουν ούτε το υπόβαθρο της στοιχειώδους αλληλοεκτίμησης μεταξύ τους, όπως οι βαρείς χαρακτηρισμοί, που κατά καιρούς έχουν ανταλλάξει ο ένας για τον άλλο, αποδεικνύουν. Αυτά απέτρεψαν τη μεγάλη πλειοψηφία των «κληθέντων» να συστρατευθεί στο «εγχείρημα»΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Οι Αιγιαλείς δεν έχουν μνήμη ψαριού. Θυμούνται, γνωρίζουν και αξιολογούν. Απαιτούν νέες δυνάμεις απαλλαγμένες από «παράκεντρα» εξουσίας, με συνέπεια λόγων και έργων Απαιτούν δυνάμεις που με «λογισμό και μ’ όνειρο», ήθος και εμπειρία θα εργαστούν για την Αιγιάλεια που μας αξίζει΄΄.

Παράταξη Γούτου: «Ανακοινώσεις «πυροτεχνήματα» και life style, κενού περιεχομένου δεν μας αφορούν»

Την ίδια στιγμή, από την παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου εκδόθηκε δελτίο Τύπου στο οποίο σχολιάζεται η ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων από άλλους συνδυασμούς, ενώ γίνεται γνωστό πως επίκειται σε λίγες μέρες εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου συνδυασμού, με την επωνυμία, το έμβλημα και τη φιλοσοφία του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Σύσκεψη, με Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από μέλη του νεοσύστατου δημοτικού σχήματος, υπό τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας Χρήστο Γούτο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και άλλα θέματα. Σε λίγες ημέρες, σε εκδήλωση που θα γίνει, θα παρουσιαστεί επίσημα ο νέος Δημοτικός Συνδυασμός, η επωνυμία του, το έμβλημά του και η φιλοσοφία του. Η ακριβής ημέρα και ο χώρος της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν σύντομα. Ήδη μέλη του σχήματος, επεξεργάζονται τις επίσημες προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν, θα αρχίσει η γνωστοποίησή τους σταδιακά και θεματολογικά, προς ενημέρωση των συνδημοτών μας΄΄.

Σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, σημειώνει: ΄΄Μέσα σε λίγες ημέρες, η συγκρότησή του έχει ξεπεράσει το 80%. Ωστόσο, η ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων, στην παρούσα φάση, αποτελεί δευτερεύουσα διαδικασία, αφού πιστεύουμε πως οι δημότες θα πρέπει πρώτα και κύρια θα γνωρίσουν καλά τον καινούριο δημοτικό φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Αιγιάλειας, με μοναδικό γνώμονα της αλλαγή σελίδας στην κοινωνία. Η ονοματολογία, χωρίς αρχές, προγραμματικούς άξονες και πολιτική ουσία, καθίσταται στις μέρες μας «ανούσιο πυροτέχνημα» και αναδεικνύει μία στείρα πρακτική, με στόχο τον εντυπωσιασμό, αφού η συστράτευση προσώπων απαιτεί πρώτα και κύρια κοινή γραμμή πλεύσης, κοινή γνώση στόχων και πάνω απ’ όλα αποφυγή εικόνων που πιο πολύ συνάδουν με «Life Style» και όχι με στάση ουσιώδους αντιμετώπισης των αναγκών της περιοχής΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Το «τσουνάμι» των ονομάτων… στην ώρα του! Κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο, σε ένα νέο Δημοτικό Σχήμα που , μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, τυγχάνει πλατιάς αποδοχής σε όλο τον Δήμο Αιγιάλειας. Πρώτα η ενεργή δράση, αυτών που θα απευθυνθούν στο εκλογικό σώμα, για να ζητήσουν ψήφο και σταυρό προτίμησης. Πρώτα η ουσία, που πολύ φοβούμαστε πως κάποιοι ξέχασαν και αναλώνονται σε ανακοινώσεις «κενού περιεχομένου» και πόζες!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr