background img
banner
banner

Σε έκτακτη ανάγκη ο δήμος Αιγιάλειας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Δεν υπήρξε κακοκαιρία που πέρασε από τον ελλαδικό χώρο και να μην έπληξε βαριά την Ανατολική Αιγιάλεια. Μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο Ακράτας – Ζαρούχλας, αλλά και τις έντονες χιονοπτώσεις που προηγήθηκαν, η δημοτική αρχή, έστειλε αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να κηρυχθεί η Ανατολική Αιγιάλεια, σε έκτακτη ανάγκη, το αίτημα διαβιβάστηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά έπρεπε να χτυπήσει και η “Ωκεανίδα” με 12 μποφόρ, καταστρέφοντας την παραλία της Αιγείρας, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως”.

Έτσι προχθες, έφτασε στην Περιφέρεια, η έγκριση του αιτήματος, με τον δήμο Αιγιάλειας στο σύνολό του, να κηρύσσεται σε έκτακτη ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος, μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια για πολιτική προστασία, απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, όπως και να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις για εργολαβίες καθαρισμού των δρόμων, αλλά και έργων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή του αιτήματος, οργανώθηκε από τους αντιδημάρχους Έργων Δημήτρη Φιλιππάτο και Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργο Γιοβά, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα αιτήματα και των εικοσιπέντε προέδρων των Κοινοτήτων της Ακράτας και της Αιγείρας, προκειμένου να τεκμηριώσουν τη δική τους πρόταση προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, το χιόνι των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο ορεινό δίκτυο της Ακράτας και της Αιγείρας, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γιοβά, να προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο Ζαρούχλα – Χιονοδρομικό, ζητώντας και τη συμβολή του δήμου Καλαβρύτων.

Με την έκτακτη ανάγκη, το έργο των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του δήμου Αιγιάλειας, αναμένεται να διευκολυνθεί, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr