background img
banner
banner

Σε φουλ… καρναβαλικούς ρυθμούς!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Σε… ρυθμούς καρναβαλιού αρχίζει να κινείται το Αίγιο καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να σκορπίσουν κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Οι δράσεις διοργανώνονται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Αιγιαλείας υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας. Ήδη, η Καρναβαλική Επιτροπή προετοιμάζει πυρετωδώς τις εκδηλώσεις που, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από την «Π», ξεκινούν την 1η Μαρτίου και κορυφώνονται στις 10 του μήνα!

Πολυπληθή τα γκρουπ – Περισσότερες οι συμμετοχές από πέρυσι

Οι συναντήσεις της Καρναβαλικής Επιτροπής συνεχίζονται με διάθεση και κέφι. Ήδη οι συμμετοχές των καρναβαλιστών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αδημονώντας να πλημμυρίσουν με χαρά και αισιοδοξία τους δρόμους της πόλης του Αιγίου για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος,  ΄΄φέτος οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις περσινές (συμμετοχή 21 σχολείων) και να φτάσουν ίσως και πάνω από 25. Επιπλέον, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα γκρουπ γίνονται ακόμη μεγαλύτερα και ο συνολικός αριθμός των καρναβαλιστών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όπως άλλωστε και το κέφι και η έμπνευση΄΄.

Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, όπως ανακοινώθηκε από την Καρναβαλική Επιτροπή, έχει ως εξής: Παρασκευή 01-03-2019 και ώρα 17:00 «Ζωγραφίζουμε την Αποκριά στο κέντρο της πόλης». Κυριακή 03-03-2019 και ώρα 11:00 « Έναρξη παιδικής παρέλασης» (Πλατεία Αγίας Λαύρας). Σάββατο 09-03-2019 και ώρα 20:00 «Νυχτερινή ποδαράτη στους δρόμους της πόλης» (Αφετηρία Κορίνθου 16 εμπρός από το κατάστημα Κουτρόπουλου Αριστομένη). Κυριακή 10-03-2019 και ώρα 18:00 «Τελετή λήξης Καρναβαλικών εκδηλώσεων – Καύση Καρνάβαλου – Πολλές εκπλήξεις» (Παραλία Αιγίου).

Συμμετοχή και στήριξη

΄΄Ζητάμε από τον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις. Να βγει να διασκεδάσει και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στόχος μας είναι να δώσουμε ζωή στην πόλη. Ελπίζουμε δε να φωταγωγηθεί και να δοθεί από όλους τους φορείς η απαιτούμενη βαρύτητα στις εκδηλώσεις. Ευχής έργο είναι ακόμη να στηριχθούν και από τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω χορηγιών διότι η ανταπόκριση που τυγχάνουν οι δράσεις και μόνον, αποτελεί την καλύτερη προβολή για τον τόπο και για ό,τι αυτός διαθέτει΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Κουτρόπουλος.

Ζωγραφική σε όλο το κέντρο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης και στην δράση που εγκαινιάζεται φέτος και έχει να κάνει με την ζωγραφική. Όπως είπε, ΄΄την Παρασκευή 1η Μαρτίου, από τις 5.00 το απόγευμα και μετά, δίνουμε ζωή σε όλο το κέντρο της πόλης. Έχουμε ήδη επιλέξει έξι σημεία και δεν αποκλείεται συνολικά να είναι δέκα, εκεί όπου θα στηθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια υπό τον συντονισμό της εικαστικού Μαργαρίτας Γούτου. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, με υλικά και χρώματα που θα διαθέτουμε εμείς, θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, εμπνεόμενοι από την αποκριά. Μάλιστα, τα έργα τους θα κοσμούν για όσο διαρκέσουν οι εκδηλώσεις, τους δρόμους της πόλης΄΄.

Το σλόγκαν που θα συνοδεύει αυτή τη δράση που σχετίζεται και με την ανακύκλωση, είναι: «Τα άχρηστα, τα ευτελή που κάποιοι λεν σκουπίδια, με τα χέρια μας τα μαγικά τα κάνουμε στολίδια».

Επίσης, εκτός από την καρναβαλική παρέλαση, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τόσο η βραδιά της νυχτερινής ποδαράτης, όσο και η τελευταία με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου που θα περιλαμβάνει πολλές – πολλές εκπλήξεις στην παραλία Αιγίου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr