background img
banner
banner

Έφυγε από το ένα σπίτι της και εγκαταστάθηκε στο άλλο…

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

Η μεγάλη «φιλοξενούμενη», η Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής που λόγω των εργασιών στο προσκύνημα, τοποθετήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε δράσεις της ενορίας που σκοπό έχουν να στηρίξουν τους χριστιανούς και να προσελκύσουν κι άλλο κόσμο στην Εκκλησία.

Μιλώντας για την Εικόνα της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, ο εφημέριος του ναού είπε πως «έφυγε από το ένα σπίτι της και ήρθε στο άλλο», τονίζοντας πως ο ναός είναι ανοιχτός από τις 7.30 το πρωί ως τη δύση του ήλιου καθημερινά και ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών προκειμένου να την προσκυνήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες και από την ημέρα της εορτής της που τοποθετήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό, έχουν έρθει και οργανωμένοι επισκέπτες μέσω λεωφορείων (τουλάχιστον έξι ως τώρα) και μάλιστα από μακρινές πόλεις. ΄Έμείς οι εφημέριοι, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι εθελοντές του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, όπως τόσα χρόνια είμαστε «εργάτες» για το ναό μας, έτσι θα είμαστε και για την Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής που φιλοξενείται και θα είμαστε στις υπηρεσίες Της Παναγίας μας με μεγάλη χαρά. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους μας η επιλογή του Μητροπολίτη μας να φιλοξενηθεί η Ιερά Εικόνα στο ναό μας΄΄, σημείωσε ο πατήρ Αθανάσιος, προσθέτοντας: ΄΄Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και τους «βάρους» αυτού, που βέβαια δεν είναι βάρος αλλά ευλογία. Άλλωστε, χωρίς την Παναγία μας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τους Αγίους μας, δεν καταφέρνουμε τίποτα΄΄.

Τα τρία γεγονότα που… σημάδεψαν τους ανθρώπους του ναού

Παράλληλα, ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που έχουν… σημαδέψει τους εφημέριους του ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο την τελευταία πενταετία. Όπως είπε, αυτά είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2014 για τα εκατό χρόνια λειτουργίας του ναού, όπου είχαν τιμηθεί άνθρωποι που προσέφεραν και αγωνίστηκαν, η άμεση (μόλις σε διάστημα δυόμιση μηνών) αποκατάσταση των φθορών που υπέστη ο ναός από το σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014 και η συντήρησή του. Ως τελευταίο «σημάδι» ανέφερε την φιλοξενία της Παναγίας Τρυπητής σε αυτό το φιλόξενο «σπίτι» που λέγεται Ιερός Ναός Φανερωμένης Αιγίου.

Δράσεις για τον άνθρωπο

Ο π. Αθανάσιος μίλησε ακόμη για τις δράσεις της ενορίας όπως είναι οι κατά καιρούς αιμοδοσίες που διοργανώνει για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διαθέτει καθώς και για την φιλανθρωπική δραστηριότητά της με διανομή κουπονιών για τρόφιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στους έχοντες ανάγκη. ΄΄Οι εποχές είναι δύσκολες και έρχονται ακόμη πιο δύσκολα χρόνια. Αν δεν είμαστε αλληλέγγυοι, αν δεν δίνουμε από το υστέρημά μας στον συνάνθρωπο, τότε ως κοινωνία και ως άνθρωποι έχουμε αποτύχει. Η Εκκλησία είναι πάντα κοντά στον κόσμο. Λάθη κάνουμε όλοι. Το θέμα είναι να είμαστε διατεθειμένοι να τα αναγνωρίσουμε και να μην τα επαναλάβουμε΄΄, σημείωσε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, τονίζοντας ακόμη πως ΄΄η Παναγία είναι η ελπίδα μας σε κάθε δυσκολία. Πλέον, στον ναό μας που είναι προσβάσιμος στον καθένα, μπορούν να προσέρχονται όλοι για να προσκυνούν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής΄΄.

Να σημειωθεί ότι κάθε Παρασκευή θα τελείται Ιερά Παράκληση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού, το οποίο θα ανακοινώνεται.

«Καλούμε και παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να παραμένει»

Τέλος, ο πατήρ Αθανάσιος, γνωστός και για την αντίδρασή του στο βιβλίο «Θρησκειολογίας», τόνισε πως μας κυβερνούν άθεοι, σημειώνοντας πως δύο είναι τα όπλα μας απέναντι σε αυτούς και την πολιτική τους: «Η πίστη και η ψήφος». Επισήμανε δε πως για το καλό της Ιεράς Μητροπόλεως πρέπει να παραμένει στη θέση του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και να είναι αυτός που θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, όπως είπε, όχι γιατί το λέει ο ίδιος αλλά γιατί το ζητάει ο κόσμος! ΄΄Μεταφέροντας την επιθυμία του κόσμου, καλούμε και παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να παραμείνει…΄΄, σχολίασε ο πατήρ Αθανάσιος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr