background img
banner
banner

Θετικά μηνύματα για την τουριστική σεζόν στην Αιγιάλεια

ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν για τον τουρισμό για το καλοκαίρι 2019 στην Αιγιάλεια. Η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα δείγματα φανερώνουν αύξηση των επισκεπτών, κάτι που διεφάνη και από την περίοδο του Πάσχα.

Οι προοπτικές που υπάρχουν ώστε να καταστεί η περιοχή τουριστικός προορισμός, είναι τεράστιες, κάτι που διαπιστώνουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, έχοντας συμπεριλάβει στα προγράμματά τους συγκεκριμένη στόχευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την κίνηση τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή, μίλησε στo “protionline.gr” το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Λόγγου και του Συλλόγου Ξενοδόχων Αχαΐας Βασίλης Κανελλής, τονίζοντας πως οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, μετά από αρκετά χρόνια, παρουσίασαν πληρότητα 100%! Όπως είπε, ΄΄ήταν πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν στο να έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα στην περιοχή τις ημέρες του Πάσχα. Αυτοί ήταν και το γεγονός ότι φέτος έπεσε νωρίς αλλά και κινήθηκαν καλύτερα τα οργανωμένα γκρουπ εκδρομέων από το εξωτερικό΄΄. Η σεζόν άνοιξε ουσιαστικά από τη Μεγάλη Δευτέρα με Έλληνες επισκέπτες που επέλεξαν την περιοχή για να περάσουν το Πάσχα. Ωστόσο υπήρξε αύξηση επισκεπτών και από ξένες χώρες με οργανωμένα γκρουπ από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

΄΄Επί το πλείστον δουλεύουμε με Γερμανούς αυτή την περίοδο όμως αναμένονται επισκέπτες και από άλλες χώρες΄΄, σημείωσε ο κ. Κανελλής, υπολογίζοντας την αύξηση φέτος το Πάσχα στον τουρισμό, σε ποσοστό 30%, χωρίς να υπολογίζονται βέβαια και οι επισκέπτες που φιλοξενήθηκαν σε φιλικά σπίτια και οι παραθεριστές. Ερωτηθείς για τις κρατήσεις εν όψει καλοκαιριού, είπε πως είναι σαφώς περισσότερες από προηγούμενα χρόνια που η επισκεψιμότητα επηρεάστηκε αρνητικά πέρυσι από τα συσσωρευμένα σκουπίδια και πρόπερσι από τις μέδουσες. ΄΄Ευελπιστούμε πως φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα, εφόσον βέβαια δεν προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες΄΄, κατέληξε.

Πάντως το ζήτημα των απορριμμάτων απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του κλάδου, δεδομένου ότι οι ίδιοι προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες και να προβάλουν την περιοχή, δεν νοείται όμως τουριστικός προορισμός με απορρίμματα στους δρόμους… Και αυτό είναι κάτι που έθεσαν στις συναντήσεις τους με τους υποψηφίους δημάρχους και στις οποίες συμμετείχαν ξενοδόχοι τόσο από Σελιανίτικα, Λόγγο όσο και από Ακράτα. ΄΄Άπαντες μας υποσχέθηκαν ότι θα ρίξουν το βάρος στο τουριστικό κομμάτι και βέβαια ότι θα φροντίσουν για τα στοιχειώδη και κυρίως για την καθαριότητα, τον φωτισμό, τα έργα υποδομής΄΄, ανέφεραν οι ξενοδόχοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr