background img
banner
banner

Ασφυκτική η κατάσταση με τα σκουπίδια…

ΕΝΤΕΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Στη χειρότερη κατάσταση για φέτος βρίσκεται η Αιγιάλεια, «σπαρμένη» απ’ άκρη σ’ άκρη με απορρίμματα. Οι συσσωρευμένοι όγκοι στους δρόμους μεγαλώνουν κάθε στιγμή, την ώρα που ο Σταθμός Μεταφόρτωσης ασφυκτιά και οι όποιες λύσεις είναι πρόσκαιρες και μετριούνται στα δάκτυλα… Εκφράζοντας την αγωνία των πολιτών, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Τσουκαλά κατέθεσε χθες αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το αίτημα κατατέθηκε το μεσημέρι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπούνια, υπογεγραμμένο από έντεκα συμβούλους, όσους δηλαδή απαιτούνται και αποτελούν το ένα τρίτο του Σώματος. Συγκεκριμένα, υπέγραψαν οι Μαρία Τσουκαλά, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Βασίλης Χριστόπουλος, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Φάνης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Καλαμίδας, Γιώργος Ντίνος, Βάσω Ψυχράμη, Στράτος Βαρδάκης, Δημήτρης Μπούρδος και Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Όπως η ίδια η κ. Τσουκαλά ανέφερε στo “protionline.gr”, ΄΄η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οφείλαμε να ζητήσουμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι πράττει για την αντιμετώπιση του προβλήματος η δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου και τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα και πώς θα διαχειριστεί το θέμα ως το τέλος Αυγούστου. Βιώνουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και μάλιστα σε περίοδο αιχμής, μέσα στο καλοκαίρι΄΄. ΄΄Οι συνάδελφοι δέχθηκαν να υπογράψουν έχοντας την ίδια αγωνία. Απευθύνθηκα πρωτίστως στον κ. Γούτο ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε, προφανώς εκτιμώντας ότι δεν χρειάζεται να ενημερωθούμε για το θέμα. Αναμένουμε την έκτακτη σύγκλιση του Σώματος το συντομότερο δυνατό΄΄, πρόσθεσε ακόμη η κ. Τσουκαλά.

Εγκατάσταση πακετοποιητή για τη μείωση του όγκου

Εν τω μεταξύ, στην δημοτική αρχή ασκούν πιέσεις ώστε να αυξηθούν οι ποσότητες απορριμμάτων που δέχονται οι ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας από την Αιγιάλεια, κερδίζοντας έτσι χρόνο και αντιμετωπίζοντας για την ώρα το πρόβλημα που βρίσκεται στην κορύφωσή του στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Επιπλέον, η αγωνία χτυπάει… κόκκινο καθώς η ζέστη αυξάνει τους κινδύνους και πλέον απειλείται η δημόσια υγεία.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος προσφεύγει στη λύση πακετοποιητή ώστε να μεταφέρονται τα απορρίμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης και εκεί να συμπιέζονται και να δημιουργούνται μπάλες για να μειώνεται ο όγκος τους. Ήδη, ο εργολάβος είναι εντός του Σ.Μ.Α. κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την εγκατάσταση του μηχανήματος. Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένονται οι απαντήσεις που έχει λάβει ο δήμαρχος από την Αποκεντρωμένη στο αίτημα αύξησης του όγκου των απορριμμάτων που θα «ταξιδέψει» εκτός Αιγιάλειας και η όποια πληροφόρηση θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, η εγκατάσταση του πακετοποιητή, που ήταν στα προαπαιτούμενα της περσινής συμφωνίας με την Αποκεντρωμένη, όπως και τα έργα συμμόρφωσης στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, αναμένεται να βάλουν φωτιά στο πολιτικό δημοτικό σκηνικό, αφού οι μπάλες της εποχής Καραφωτιά, είχαν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και δέκα χρόνια μετά βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, την ώρα που το δικαστήριο ζητά και άλλα έργα στην Αιγείρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr