background img
banner
banner

Παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΒΙΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΒΥΘΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Παρασκευής ανάγκασαν τον δήμο να μεριμνήσει ώστε να μην προκληθούν προβλήματα και να μην απειληθούν δημότες και περιουσίες.

Αν και η αρμοδιότητα καθαρισμού και συντήρησης ποταμών και ρεμάτων είναι πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων δήμου Αιγιαλείας φρόντισε ώστε να καθαριστεί το ρέμα της οδού Αμφιτρίτης στην Άβυθο αλλά και να επιστρωθεί ο παραλιακός δρόμος των Διγελιωτίκων που είχε γίνει απροσπέλαστος.

΄΄Παρά το γεγονός ότι δεν προχωρήσαμε στην εργολαβία για τον καθαρισμό των ρεμάτων όπως άλλες χρονιές, δεδομένου ότι πλέον δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, φροντίσαμε ώστε να καθαριστεί το ρέμα της οδού Αμφιτρίτης που και στο παρελθόν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος και απειλούνται οι πολίτες και οι ιδιοκτησίες τους δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία σημειωτέον, επικοινώνησε με την ΕΡΓΟΣΕ και ζήτησε την συνδρομή της για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, κάτι που έγινε.

΄΄Με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ προχωρήσαμε το Σάββατο σε παρεμβάσεις, βέβαια μόνο στα επικίνδυνα σημεία του ρέματος ώστε να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών. Κανονικά το ρέμα θα χρειαζόταν πέντε μέρες για να καθαριστεί όλο΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό πως προτίθεται να ζητήσει από την ΕΡΓΟΣΕ στα πλαίσια της εργολαβίας που έχουν στην περιοχή να τσιμεντώσουν, αν όχι όλο το ρέμα, τα σημεία που συγκεντρώνουν χόρτα που φράζουν την δίοδο του νερού. Βεβαίως, υπάρχουν και οι ασυνείδητοι που πετούν σκουπίδια μέσα στο ρέμα… ΄΄Αν κάποιοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι από την ρίψη απορριμμάτων, από πλευράς δήμου τι να γίνει;΄΄, αναρωτήθηκε η αντιδήμαρχος.

Επίστρωση του παραλιακού δρόμου Διγελιωτίκων

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έγινε παρέμβαση προχθές το πρωί ήταν στην παραλία Διγελιωτίκων, εκεί όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα από την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ο δυνατός άνεμος έβγαλε τη θάλασσα έξω και η βροχή προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στον δρόμο που έγινε απροσπέλαστος. ΄΄Πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται από κατοίκους αλλά και τα καταστήματα που λειτουργούν στην παραλία, άρα έπρεπε να δράσουμε. Ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές και μέσω της πολιτικής προστασίας ανατέθηκε σε ιδιώτη η επίστρωση του δρόμου ώστε να γίνει προσπελάσιμος και βατός΄΄, ανέφερε η κ. Ψυχράμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr