background img
banner
banner

Καταθέτει καταστατικό και πιέζει για δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η εκπεφρασμένη βούληση για απόσχιση από τον δήμο Αιγιαλείας και δημιουργία αυτοτελούς δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, βρίσκει έκφραση μέσα από τον Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, που το τελευταίο διάστημα εντείνει τις προσπάθειές της, συντονίζοντας τη δράση των κατοίκων προς αυτή την κατεύθυνση.

Με νέα «πυρά» προς την δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου αυτή τη φορά, κυρίως για την οικονομική πολιτική και την ανταποδοτικότητα, καταθέτει αύριο καταστατικό, με τα μέλη της να δηλώνουν ανυποχώρητα μέχρι να επιτύχουν τον σκοπό τους…

Θυμίζουμε ότι μέλη της Κίνησης είχαν προσπαθήσει προεκλογικά να συγκροτήσουν δημοτική παράταξη αλλά το εγχείρημα δεν τελεσφόρησε, τώρα όμως επανέρχονται πάλι στο προσκήνιο.
Συγκεκριμένα, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, εκπροσωπώντας ογδόντα και πλέον συμπολίτες μας, από τους πρώην δήμους Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας προτίθεται να καταθέσει αύριο προς έγκριση το καταστατικό σύστασής της στο Πρωτοδικείο Αιγίου με σκοπό την κατοχύρωση της δράσης της που θα κορυφωθεί με την άσκηση πιέσεων σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα της απόσχισης και δημιουργίας νέου δήμου, που θα αποτελείται από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Οι πρωτεργάτες της Κίνησης εκφράζουν την πεποίθηση ότι η μετατροπή της σε θεσμικό αναγνωρισμένο από το κράτος φορέα (σωματείο) ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του στόχου.

Η εικόνα υποβάθμισης που μετέφερε ο πρόεδρος της Ακράτας

Ενδεικτική της δυσαρέσκειας που επικρατεί στην Ανατολική Αιγιάλεια (όχι απαραίτητα απόρροια των χειρισμών της σημερινής δημοτικής αρχής), είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Τ.Κ. Ακράτας κ. Στούμπου κατά τον εορτασμό του πολιούχου της Ακράτας, που μετέφερε εικόνα υποβάθμισης, φτώχειας, συρρίκνωσης, ερημοποίησης, ανεργίας και μαρασμού, με αδυναμία αγροτικής παραγωγής, μηδενική οικοδομική δραστηριότητα, κανένα αναπτυξιακό και συρρικνωμένη τουριστική περίοδο, τονίζοντας πως ΄΄σε αυτή την κατάσταση θα περίμενε κανείς να δει τη Δημοτική Αρχή συμπαραστάτη στα προβλήματα της περιοχής και στις αγωνίες των κατοίκων της’’.

Τόνισε ακόμη ότι οι… ταλαίπωροι δημότες, δεν αντέχουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Η… ριγμένη Ανατολική Αιγιάλεια και το «κλεινόν άστυ»

Τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων σε συνδυασμό ότι η Ανατολική Αιγιάλεια είναι… ριγμένη έναντι άλλων περιοχών και κυρίως την έδρα του δήμου, οδήγησαν την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην έκδοση ανακοίνωσης, η οποία μάλιστα φέρει τον τίτλο «νέα δώρα στο κλεινόν άστυ», εννοώντας πως η δημοτική αρχή μεροληπτεί υπέρ του Αιγίου παραγκωνίζοντας την Ανατολική Αιγιάλεια… με τα τέλη άρδευσης να παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης.

Μεταξύ άλλων τονίζει: ΄΄Είναι τέτοια η αδιαφορία των ιθυνόντων του Δήμου για τους κατοίκους της Ανατ. Αιγιάλειας ώστε υποχρεώνει την πλειοψηφία τους, που δεν πρόλαβε να ξανατακτοποιήσει -λίγους μήνες μετά το κτηματολόγιο- τα δικαιολογητικά της, να ταξιδέψει στη Ροδοδάφνη μήπως και ξεφύγει κανένας από τις καταστάσεις της νέας Α.Ε. Επειδή δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις, επειδή σεβόμαστε τον κόπο και τα έξοδα των προγόνων μας, επειδή η αυτοδιοικητική γραφειοκρατία του Αιγίου αποδεικνύει συνεχώς την ανικανότητα, την αδυναμία αλλά και την άρνησή της στη δίκαιη και ισότιμη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, επειδή είναι δεδομένο ότι αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίζονται και θα πολλαπλασιάζονται όσο υφίστανται ο ενιαίος δήμος, ένας είναι ο δρόμος: ΑΠΟΣΧΙΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ! Μέχρι τότε: ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΜΕΣΑ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΣΗ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr