background img
banner
banner

Σηκώνουν… παντιέρα για το Ασφαλιστικό

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

Ξεσηκώνονται ένα – ένα σωματεία και σύλλογοι της Αιγιάλειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, για την προσεχή Τρίτη 18 Φλεβάρη έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας, στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να απαιτήσουν απόσυρση του νομοσχεδίου που εκτιμούν ότι θα φέρει καθολική ανατροπή μεταφέροντας την κοινωνική ασφάλιση στις… πλάτες των εργαζομένων

Το Σωματείο Οικοδόμων στις επάλξεις

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν, ενώ παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει την ημέρα αυτή, στην πλατεία στις 10.00 το πρωί.Όπως τονίζεται από το Σωματείο, ΄΄η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ενισχύει τον σφαγιασμό των συντάξεων και των παροχών μας. Και θωρακίζει ακόμα περισσότερο το νόμο Κατρούγκαλου. Θα μοιράσουν κάποια λίγα ψίχουλα, μπροστά σε αυτά που μας έχουν αρπάξει, σε συντάξεις των 9.000 – 12.000 ενσήμων. Και όλοι οι υπόλοιποι θα πασχίζουμε να συγκεντρώσουμε τα 4.500 ένσημα, λόγο της ανεργίας, του κλεψίματος των ενσήμων, και των εργασιακών σχέσεων που έχουν γίνει λάστιχο, και θα καταδικαζόμαστε σε συντάξεις των 400 ευρώ. Ο στόχος τους είναι η κοινωνική Ασφάλιση να μεταφερθεί στης πλάτες των εργαζομένων, και να απαλλαγεί το κράτος και οι μεγαλοεργοδοσία από την όποια ευθύνη. Μας έχουν αφαιρέσει κατακτήσεις και δικαιώματα , από τους εργαζόμενους, πού είμαστε οι μοναδικοί χρηματοδότες. Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή αναμέτρηση΄΄.

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Νύχτης, ΄΄ Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προσπαθεί με την επιχειρηματολογία της να θολώσει τα νερά, να κρύψει το χαρακτήρα της επίθεσης. Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ομοσπονδία στις 18 Φλεβάρη, να γίνει το όπλο μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας΄΄. Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Ενιαία Δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Σύνταξη στα 55 χρόνια. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων΄΄.

«Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες για το ασφαλιστικό» λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», ΄΄πάνω από τι 60% των αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον πρώην ΟΓΑ. Ήδη το κατώτερο ασφάλιστρο είναι πολύ υψηλό αν λάβουμε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, το 87%, ζει με καθαρό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Θα το αυξήσουν ακόμη περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα. Τα Κέντρα Υγείας είναι εγκαταλελειμμένα και το νοσοκομείο Αιγίου με πολλές κενές θέσεις, σε προσωπικό, γιατρούς και ειδικευόμενους, υπολειτουργεί. Η ίδια εικόνα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Η σύνταξη για το 2019, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανέρχεται σε 94 ευρώ συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων που αντιστοιχεί για την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη περίπου στα 340 ευρώ τον μήνα, όταν η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ πριν από 20 χρόνια ήταν 360 ευρώ΄΄.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τρίτης στην πλατεία και ζητά: ΄΄Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις – παροχές – αποθεματικά, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ, ανατροπή της πολιτικής ΕΕ – άρχουσας τάξης για την ανταποδοτικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας, κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική, Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν΄΄.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: «Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο»

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τρίτης στην πλατεία απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, τονίζοντας: ΄΄Η κοινωνική ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη. Δεν είναι κάποια ποσοστά αναπλήρωσης. Αφορά την υγεία, την πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγήσουν τους νέους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας΄΄.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: ΄΄Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο, κοινωνική ασφάλεια για όλους δημόσια υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια- περίθαλψη, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων στην ασφάλιση, κατάργηση των ορίων των 67 ετών, σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα στα ΒΑΕ, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού καμία σύνταξη κάτω των 600 ευρώ, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr