background img
banner
banner

Δίπλα στον πολίτη τα φαρμακεία της Αιγιάλειας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Στην… πρώτη γραμμή ενάντια στη μάχη κατά του κορωνοϊού covid-19 βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Αιγιάλειας που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, εισπράττοντας πρώτοι τον δικαιολογημένο πανικό αλλά και πασχίζοντας να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αντισηπτικά και παρόμοια σκευάσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί φαρμακοποιοί της περιοχής έχουν αρχίσει να παρασκευάζουν μόνοι τους αντισηπτικά αν και πλέον εξαντλούνται και οι πρώτες ύλες…

Επίσης, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας δεδομένου ότι το φαρμακείο είναι ο πρώτος χώρος που κατά κύριο λόγο θα μπει ένας ασθενείς. ΄΄Καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε και να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς και να μην τίθενται σε κίνδυνο οι υγιείς΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος. Αναφορικά με τις ελλείψεις είπε πως υπάρχουν, ενώ παρατηρούνται και σε πρώτες ύλες για τα αντισηπτικά τα οποία μόνοι τους παρασκευάζουν οι φαρμακοποιοί. Όπως είπε, μπορεί να καθυστερήσουν και δύο εβδομάδες. ΄΄Ακόμη λειτουργούμε στα όρια, υπάρχει περιορισμένη επάρκεια, έχουμε συστήσει τη χρήση μασκών και γαντιών στα μέλη μας και κάνουμε συνεχώς απολυμάνσεις΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Σπηλιόπουλος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα μέλη του, ενημερώνοντας τους πάντες μέσω email σχεδόν σε καθημερινή βάση. Να σημειωθεί πως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας βρίσκεται εν αναμονή αφισών μέσω των οποίων θα ενημερώνεται ο πληθυσμός για τον κορωνοϊό και τα μέτρα ασφαλείας, οι οποίες θα κολληθούν σε όλα τα φαρμακεία.

Δεν εκλήθη ο Σύλλογος στη σύσκεψη του δήμου

Την ίδια στιγμή, διευκρινίσεις για τον θεσμικό του ρόλο προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, κάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν εκλήθη στη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας για τον κορωνοϊό.

Όπως τονίζει, ΄΄Την 9/3/2020 συγκαλέσατε σύσκεψη συλλόγων και φορέων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στον Δήμο Αιγιαλείας. Στην σύσκεψη αυτή όμως δεν κρίνατε σκόπιμο να καλέσετε να συμμετέχει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι είναι ΝΠΔΔ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι οι φαρμακοποιοί παγκοσμίως λογίζονται ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι το ελληνικό φαρμακείο ειδικά με τις ιδιαιτερότητες του δικού μας συστήματος υγείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΦΥ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι εκ των πραγμάτων είμαστε και εμείς από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθημερινά διότι αυτό μας επιβάλλει το λειτούργημα μας. Το ότι είμαστε ίσως οι πρώτοι υποψήφιοι να μολυνθούμε μετά το στενό οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του ασθενούς δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την θέση μας΄΄.

΄΄Το ότι δεν κληθήκαμε στην σύσκεψη δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε.

Όπου είναι αναγκαίο θα είμαστε παρόντες, όπου πρέπει να συνεργαστούμε με αρμόδιους φορείς θα το πράξουμε. Θα σταθούμε δίπλα στον πολίτη ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία΄΄, σημειώνει ακόμη ο Σύλλογος, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Δια της παρούσης επιστολής δεν εκφράζουμε θυμό ούτε αγανάκτηση, δεν ζητάμε εξηγήσεις, απλά ενημερώνουμε εσάς και τους υπόλοιπους φορείς για το πώς λειτούργησε μέχρι σήμερα και πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας και για την πατρίδα μας.
Οι καιροί ου μενετοί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr