background img
banner
banner

Νέα ανάθεση για το έργο της παιδικής χαράς στο τέρμα Μητροπόλεως

Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΊΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Σε… γεφύρι της Άρτας τείνει να μετατραπεί η παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, αφού όλο ξεκινά η κατασκευή της κι όλο παραμένει στάσιμη. Πρόκειται για την παιδική χαρά και για παιδιά με αναπηρίες η οποία αν και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε η εκτέλεση της σύμβασης, ο εργολάβος σταμάτησε προτού καν αρχίσει… Πλέον ο δήμος προχωρά σε νέα ανάθεση με την ελπίδα ότι θα μπει σε τροχιά κατασκευής ενός χώρου που σκοπό έχει την ψυχαγωγία και μάθηση όλων των παιδιών της πόλης.

Από το 2018 ακόμη στην προηγούμενη θητεία της κ. Ψυχράμη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, είχε εξασφαλιστεί η δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα κάλυπτε τα όργανα της παιδικής χαράς. Το έργο θα λάμβανε χώρα στο τέρμα της Μητροπόλεως, κοντά στο ΕΕΕΕΚ και το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, η μελέτη ήταν από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα έξοδα θα καλύπτονταν από τους πόρους του δήμου.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο τότε δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος ανακοίνωσε πως το έργο της πρώτης παιδικής χαράς, στην Καλλιθέα Αιγίου, ξεκίνησε. Μάλιστα, είχε επισκεφθεί ο ίδιος τον χώρο και είχε ενημερωθεί επιτόπου για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αλλά και για τη συνολική εικόνα του έργου. Αρχικά, προχώρησε ο καθαρισμός του χώρου και ο διαχωρισμός του από τα δύο Εσπερινά Σχολεία και το ΕΕΕΕΚ ωστόσο το έργο σταμάτησε πριν… καλά – καλά ξεκινήσει.

Είχε ζητήσει παύση εργασιών ελλείψει χρημάτων

Δόθηκαν αρκετές παρατάσεις περαίωσης εργασιών και ο εύλογος χρόνος στον εργολάβο κι ενώ ημερομηνία περαίωσης του έργου είχε οριστεί η 7η Απριλίου 2019, πήρε παράταση για παράδοση στις 7 Αυγούστου του ίδιου έτους. Μάλιστα, ο εργολάβος είχε ζητήσει τότε παράταση τεσσάρων μηνών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις κ.λπ.) ώστε να μπορέσει να προχωρήσει.

Στα τέλη Ιουνίου του 2019 όμως ο εργολάβος ζήτησε να διακοπούν οι εργασίες μέχρι νεοτέρας, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαιτούμενα χρήματα από τον δήμο.

Κηρύχθηκε έκπτωτος

Όπως ανέφερε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄ο εν λόγω εργολάβος εκλήθη και με δικαστικό επιμελητή ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε και κηρύχθηκε έκπτωτος. Προχωρούμε τώρα σε νέα ανάθεση στον δεύτερο τη τάξει συμμετέχοντα στον διαγωνισμό που είχε καταθέσει σχετική προσφορά και ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και το έργο θα εκτελεστεί΄΄.

Σημειώνεται ότι το έργο κρίνεται βαρύνουσας σημασίας, δεδομένου ότι η παιδική χαρά θα είναι ειδικών προδιαγραφών και θα φιλοξενεί και άτομα με αναπηρίες, διασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην αναψυχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr