background img
banner
banner

Πρόταση θεραπείας κυτταρίτιδας για ασκούμενη που διέκοψε λόγω εγκυμοσύνης

-Γράφει η Έφη Ασημακοπούλου, Πτυχιούχος Αισθητικός – MakeUp Artist-

Η εγκυμοσύνη και η λοχεία είναι μια περίοδος η οποία χαρακτηρίζεται από ορμονικές μεταβολές όπου ενεργοποιούν τον βασικό μηχανισμό δημιουργίας της κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα που συναντάμε συνήθως σε νέες γυναίκες χωρίς παχυσαρκία, με άριστη φυσική κατάσταση και καλό μυικό ιστό είναι η συμπαγής κυτταρίτιδα. Γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα αυτή δεν μετακινείται και είναι καλά προσκολλημένη στους εν τω βάθει ιστούς, καθώς και ότι το δέρμα στις προσβεβλημένες περιοχές είναι συχνά ξηρό και μερικές φορές ανώμαλο. Οι ελαστικές και μαλακτικές ίνες που επιτρέπουν στο δέρμα να διαστέλλεται, όταν μείνουν πολυ καιρό τεντωμένες, σπάνε. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν στο δέρμα ραβδώσεις διότι το δέρμα δεν μπορεί να αντισταθεί στις υποδόριες κακώσεις.

Για την εξάλειψη της σκληρής κυτταρίτιδας θα πρότεινα μια ισορροπημένη διατροφή, μειωμένη με πρόσληψη ζωικού η κορεσμένου λίπους, καθώς και περιορισμό στην λήψη των υδατανθράκων και αλμυρών τροφών. Απαραίτητο είναι να υπάρχει η κατανάλωση νερού παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας.

Προτείνω θεραπεία των δεκατριών συνεδριών, οι οποίες περιέχουν:

  • Έξι λεμφικά μασάζ:1 ανά 7-10 ημέρες.
  • Τρεις μεσοθεραπείες σώματος:1 ανά 20 ημέρες
  • Τέσσερις υδροθεραπείες:1 ανά 15 ημέρες

Με αυτή την μέθοδο θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την λεμφική και φλεβική παροχέτευση των ιστών καθώς και την πλήρη εξάλειψη της κυτταρίτιδας, επαναφέροντας την υγιή όψη της επιδερμίδας.

Τέλος, συνιστώ την έναρξη σωματική άσκησης καθώς αυξάνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, βοηθά στην διατήρηση του φυσιολογικού βάρους ενώ ευεργετική θεωρείται η επίδραση της στην αποκατάσταση της ψυχικής ηρεμίας και στην μείωση άγχους, λόγω των απελευθερωμένων από τον εγκέφαλο ενδορφινών


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr