background img
banner
banner

Πρόταση για χρηματοδότηση για την υλοποίηση σημαντικών δράσεων

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της θητείας της στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος Μαρία Τσουκαλά έθεσε κάποιους στόχους, με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα συνδυάζουν τον Πολιτισμό με την Ιστορία του τόπου. Η υλοποίησή τους και μάλιστα μετά από μία πανδημία που «πάγωσε» κάθε δραστηριότητα, μόνο εύκολη δεν είναι με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, οπότε η σκέψη για αξιοποίηση των «εργαλείων» μέσω των οποίων θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν τέτοιες δράσεις, έμοιαζε μονόδρομος.

Κάπως έτσι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δημιούργησε ένα πρότζεκτ, φτιάχνοντας μία πρόταση που αποτελείται από τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, την οποία και υπέβαλε προ ημερών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έχοντας μάλιστα λάβει την ενημέρωση ότι έχει προκριθεί και είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί.

Ζητούνται περίπου 150.000 ευρώ

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και η πρόταση αφορά την διοργάνωση του Συνεδρίου της Βοστίτσας, ενός ιστορικού φόρουμ τεράστιας σημασίας σε μία χρονική στιγμή που η χώρα θα τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη συμβολή βέβαια σε αυτή, της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26η Ιανουαρίου 1821). Προτείνεται ακόμη η διεξαγωγή θεατρικής παράστασης ως αφετηρία του Συνεδρίου με προτεινόμενο χώρο να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, το «Πολύκεντρο» της Μυρτιάς. Μία επιπλέον δράση αφορά τη διοργάνωση έκθεσης παραδοσιακών οργάνων καθώς και τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου!

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ευελπιστώντας ότι θα εγκριθεί το πρότζεκτ και θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του. ΄΄Πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Πολιτισμό και την Ιστορία της περιοχής. Είναι σκέψεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε, ενημερώνοντας και ψυχαγωγώντας ταυτόχρονα τον κόσμο΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr